Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП на

...
Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП на
Коментари Харесай

Пълнолунията крият смъртни опасности за мотористите

Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП на пътя по време на пълнолуния, откриха учени, представени от в. "Метро ".

Проучването им обхванало смъртните случаи за интервал от 30 години във Англия, Съединени американски щати, Канада и Австралия. След това откривателите сравнили съдбовните произшествия по време на пълнолуние и в интервала една седмица преди и една седмица след тях. Рисковете скачали още повече при суперлуна, когато естественият сателит на Земята се намира на минимум разстояние от нашата планета.

Изследователите стигнали до извода, че мотористите се разсейват от пълнолунията, които настъпват 12 пъти годишно. Официалните регистри на Съединени американски щати свидетелстват за 4494 съдбовни случая с мотористи по време на 494 пълнолуния, които са били следени в интервала от 1975 до 2014 година. Това прави по 9,1 смъртни случая на нощ. При останалите 988 нощи, в които Луната не е била цялостна, са били регистрирани 8 535 случая, което прави по 8,64 на нощ.

Изследването било извършено от експерти от университета в Торонто и от Пристънския университет в Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР