Мотористи от почти цяла България се събраха на централния площад

...
Мотористи от почти цяла България се събраха на централния площад
Коментари Харесай

Мотористи откриха сезона в два наши града

Мотористи от съвсем цяла България се събраха на централния площад във Враца, с цел да открият мотосезона. „ Дошли са хора от районите в близост, всички които са с бензин в кръвта, желаеме да се забележим, чакаме този миг с неспокойствие “, сподели мъж, който се показа като Йоргата от Кнежа.

„ Всяка година откриваме сезона публично със духовник, който ни поръсва за здраве и безаварийно каране. Сега съответствува с Лазаровден, по тази причина ще изчакаме децата. Пожелаваме си да няма повреди, да се множим, а не да понижаваме “, показа и 63-годишен моторист от с. Добролево, който всички назовават Попа. 

Най-голям проблем за мотористите на пътя са водачите, които не гледат в огледалото, не подават мигачи, изпреварват погрешно, вършат противоположни завои на неразрешени места, разясниха участници в мотосъбора. Проблем, съгласно мотористите, са и водачите на коли, които приказват по телефона, заяви Българска телеграфна агенция.

Събралите се направиха почетна обиколка на града с полицейски конвой, след което продължиха към картинг пистата за мотошоу.

В Плевен през днешния ден беше също беше открит мотосезонът. По традиция мотористите се събраха на паркинга на хипермаркет " Практикер " и от там минаха в атрактивно шествие през града. 

Крайната точка бе храм " Света Параскева ", където духовник отслужи водосвет за здраве, а всички мотористи си пожелаха безавариен и сполучлив сезон.

Тази година откриването на мотосезона в Плевен мина под знака на благотворителна идея. Желанието на мотористите е да бъдат подкрепени двама изгряващи надарени плевенски състезатели в мотоциклетния спорт – братята Кристиян и Никола Андрееви. Затова и преди два дни в клуб " Дъмфис " се състоя рок празненство. Приходите от входа и още събрани средства са дарени на бащата на момчетата - Емил Андреев, който е техен персонален треньор и управител.

Плевенските мотористи към този момент единайсет години реализират друга своя благотворителна самодейност – " Мото Коледа ". Чрез нея се оказва помощ на деца, които имат потребност от скъпоструващо лекуване.  

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР