Мотивът за решението на висшите магистрати е, че пряко избраните

...
Мотивът за решението на висшите магистрати е, че пряко избраните
Коментари Харесай

Цяла България Зяпна! Информация Само От Преди Минути! Край С Ценко Чоков! Най-Скандалният Човек В България Е

Мотивът за решението на висшите магистрати е, че директно определените от електората длъжностни лица имат право на заплатен, само че не и на неплатен отпуск.

Случаят стигна до съда след решение на Общинската изборна комисия в Бяла Слатина да остави Чоков като кмет на селото, тъй като до момента в който е в ареста към този момент повече от година, той е употребил полагащия му се заплатен отпуск, а все още е в неплатен.
Решението обаче беше обжалвано от прокуратурата. Основният мотив както първо на Административният съд във Враца, а в този момент и на Върховен административен съд, като последна инстанция, е, че потреблението на неплатен отпуск от лице, заело служба след избор, е незаконосъобразно.

Ценко Чоков е в ареста от края на май предходната година, като против него тече дело в Специализирания съд. Той е упрекнат като водач на проведена незаконна група за лихварство, оказване на напън, рекет, побоища и палежи. Заедно с него обвиняем е един от синовете му - Мартин, и още шестима души.

Само преди дни пожар изпепели дискотека в центъра на Галиче, благосъстоятелност на конкурент по делото против Чоков. Заведението е благосъстоятелност на фамилията на Веселин Попов – Лунгара. Той и синът му са най-важните очевидци в правосъдния развой против към този момент някогашния кмет.

Семейството съобщи, че евентуално палежът е за заплашване. Съпругата на Попов сподели, че това е дело на Чоков посредством подставено лице.

" Бях предупреждавана, че това ще се случи от други лица. Причината е, че синът на моя брачен партньор трябваше да даде показания пред Специализирания съд против Ценко Чоков. Той даже беше заплашван с револвер от него ”, описа Елеонора Попова.

Жената не екскмета - Цветелина Нелова, обаче изрично отхвърли това

" Тази война сред фамилиите не я започнахме ние, а Веселин Попов. Ценко е затворен от година и половина, синът ми седем месеца е под домакински арест. Защо да се подвига звук и това да въздейства негативно върху нас? Направили си го съзнателно ”, сподели тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР