Москва замеси името на България във взрива на Кримския мост

...
Москва замеси името на България във взрива на Кримския мост
Коментари Харесай

След взрива на Кримския мост: Путин свиква Националния съвет по сигурността


Москва замеси името на България във гърмежа на Кримския мост над Керченския проток. Според съветските управляващи камионът, обвързван с детонацията, е минал и през страната ни.

Днес президентът Владимир Путин привиква националният съвет по сигурността, който ще разисква евентуално. Снощи Кремъл упрекна за гърмежа Украйна.

„ Няма подозрение, че това е акт на тероризъм, целящ да унищожи сериозно значима гражданска инфраструктура на Русия. И че той е фиктивен, осъществен и поръчан от украинските спецслужби “, съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

Спомената беше обаче и нашата страна.

„ Вече установихме маршрута на придвижване на камиона, който се взриви – това е България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския край “, сподели Александър Бастрикин, ръководител на следствения комитет на Русия.

по какъв начин хипотетичният камион е стигнал от България до Грузия. Според следствения комитет в организацията на гърмежа са взели участие съветски и задгранични жители. Киев публично отхвърля да е забъркан.

Военни специалисти обаче слагат теорията за кола бомба под подозрение и показват, че е по-вероятно източникът на детонацията да е бил под моста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР