Москва. Руският външен министър Сергей Лавров обсъди ситуацията в Афганистан,

...
Москва. Руският външен министър Сергей Лавров обсъди ситуацията в Афганистан,
Коментари Харесай

ТАСС: Сергей Лавров разговаря с посланиците на страните от ЕС

Москва. Руският външен министър Сергей Лавров разиска обстановката в Афганистан, Сирия, Либия и Мали, както и връзките сред Русия и Европейски Съюз с ръководителите на дипломатическите задачи на страните-членки на Европейски Съюз и ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Русия Маркус Едерер, предава TACC .

„ Бяха прегледани настоящи интернационалните въпроси с акцент върху ситуацията в Афганистан, Сирия, Либия и Мали, ситуацията в постсъветското пространство (включително уреждането на спора на Нагорни Карабах), положението на стратегическа непоклатимост в Европа и опциите за съдействие в Арктическия и Азиатско-тихоокеанския район. Също по този начин се състоя обмяна на отзиви за връзките Русия-ЕС ", се споделя в известие на съветското външно министерство.

На срещата съветският външен министър е обърнал внимание на незабавната нужда Киев да приложи пакета от ограничения от Минск (Минските съглашения –бел.ред.). „ При разискването на обстановката в Украйна съветската страна повтори незабавната нужда Киев да приложи Пакета от ограничения от Минск, който е безспорна основа за разрешаване на вътрешноукраинския спор, спазването на конституцията от украинските управляващи, както и цялостно осъществяване на интернационалните отговорности по отношение на гарантирането на правата на рускоезичните поданици на страната “, се споделя в известието.

Лавров също по този начин уточни смисъла на прагматичното и деидеологизирано взаимоотношение сред субектите на интернационалните връзки, без " опити за делене на света на другари и врагове ", се споделя в известието. Руската страна удостовери своята отвореност за равноправно и взаимоизгодно съдействие, учредено на баланс на ползи. „ Още един път беше посочено, че е неефикасно да се построяват връзки сред Руската федерация и Европейския съюз на правилата на „ отпор “ и „ въздържане “, както се пробват да създадат в Европейския съюз, “ означи Министерство на външните работи на Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР