Москва. Руската страна, в случай на провокации от САЩ, може

...
Москва. Руската страна, в случай на провокации от САЩ, може
Коментари Харесай

„Взгляд“: Рябков не изключи действия на руския флот в случай на провокации на САЩ

Москва. Руската страна, при положение на провокации от Съединени американски щати, може да прави действия по линия на Военноморските сили, сподели заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от съветския вестник “Взгляд “

Заместник-министърът в изявление за съветския ефирен канал RTVI, отговаряйки на въпроса дали се обмисля опцията за разполагане на съветска военна инфраструктура във Венецуела или Куба, той сподели, че не има намерение да удостоверява или отхвърля нищо.

„ В американската стилистика опцията за избор на външна и военна политика е крайъгълният камък за гарантиране на мощното въздействие на тази страна в света. Зависи от дейностите на нашите американски сътрудници. Президентът на Русия (Владимир Путин) неведнъж се е изказвал, в това число по тази тематика, какви ограничения биха могли да бъдат да вземем за пример по линията на съветския флот, в случай че се върви напълно в посока на провокиране на Русия и в допълнение усилване на военния напън от Съединени американски щати върху нас “, добави зам.-министърът.

Заместник-външният министър акцентира, че Москва не желае сходно развиване на събитията, заради което дипломатите на двете страни би трябвало да се спогодят.

Рябков също по този начин съобщи, че Съединените щати и техните съдружници от НАТО никога не са подготвени да изпълнят основните условия на Русия за сигурност.

Той означи, че в този момент в Конгреса на Съединени американски щати царува " тотална антируска нервност “ и там не се поддържат начинания за определяне на връзки с Москва.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР