Москва. Русия е готова да намери подходящи форми за отговор

...
Москва. Русия е готова да намери подходящи форми за отговор
Коментари Харесай

ТАСС: Сергей Рябков каза, че Руската федерация ще намери форми за отговор на въвеждането на нови антируски санкции от САЩ

Москва. Русия е подготвена да откри подобаващи форми за отговор на вероятно стягане на антируските наказания и опасността от изключване на страната от интернационалната междубанкова система за транспорт на информация и осъществяване на заплащания SWIFT, съобщи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков на онлайн брифинг, представен от TACC .

„ Що се отнася до формите на отговор, в случай че се стигне до това, ние вършим всичко, с цел да вразумим съперниците и да им разбираем какво би трябвало да се направи, с цел да не се случи това,. Ще продължим да се стремим към това. Но, в случай че не дай Божe, стане, ще се намерят форми на реакция и благоприятни условия да ни предпазят от следствията от този тип недомислени дейности “, сподели той.

Според дипломата дейностите на Вашингтон в икономическата сфера са " доста особени ", защото Съединени американски щати се пробват да употребяват закани против Руската федерация.

" Това е неподобаващ трик по принцип, той е неефикасен даже от позиция на задачите, които преследват създателите на санкционната политика против Руската федерация. Дори има разумно противоречие. То се свежда до обстоятелството, че опасността от наказания е ориентирана към избрани дейности, които правим на лична територия с изказванието, че Съединени американски щати ще дефинират какво да вършим на наша територия и какво не.. Това е явно прекомерно, даже от позиция на простата човешка логичност: не влизайте кухнята, тъй като в този случай към този момент няма да Ви доставяме храна ", разяснява Рябков.

В същото време той означи, че Москва не обръща внимание на сходни известия. „ Заявяваме, че те водят още по-далеч в посоката на рецесията, в случай че не и към борба, по виновност на Вашингтон “, заключи той.

Според Рябков западните страни не престават да заплашват със наказания страни, които не са съгласни с тях, само че сходен диалог е недопустим с Русия, чиято позиция е безупречна, съгласно него, от позиция на интернационалното право.

Той акцентира, че страните от НАТО във всяка обстановка заявяват изключителната си справедливост, а тези, които не са съгласни, „ ще бъдат подложени на всевъзможни санкции и напън – санкционен и боен “. " Но подобен диалог с Русия е недопустим. Нашата позиция е безупречна от международно-правна позиция, от политическа позиция. ", - сподели заместник-министърът.

Според него западните страни вземат „ съзнателни политически решения, с цел да подкопаят споразуменията, система, която служи правилно в продължение на доста години “. Рябков добави, че това държание може да се следи по разнообразни интернационалните въпроси. „ Алгоритъмът, матрицата постоянно са едни и същи: „ Който не е с нас, е против нас. Долу универсалните правила, универсалните структури. Да сменяем всичко с обединения и групи по ползи. Да стартираме всевъзможни осведомителни войни, покривайки ги с измама за това, че сякаш Русия популяризира избрани информации “, сподели заместник-министърът на външните работи за общоприетите изказвания на западните страни.

Той назова сходна позиция толкоз явно „ евтина и непродуктивна “, че самите участници в сходни акции „ се уморяват от ден на ден да повтарят едно и също нещо от цялата тази западна група “. Москва, за разлика от тях, приканва за ефикасен разговор за сигурността, с цел да се избегне по-нататъшна борба. " Предлагаме опция - умерено, отговорно да реализираме съглашение. Да, въпросите са комплицирани, само че към момента има опция да се направи това, като се заобикалят по-нататъшни утежнявания. Несъгласието значи прекосяване към огромна борба ", приключи Рябков.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР