Москва. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че стажа

...
Москва. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че стажа
Коментари Харесай

РИА Новости: Дмитрий Песков коментира стажа на дъщеря си в Европейския парламент

Москва. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че стажа на щерка му Елисавета е Европейския парламент е елементарна студентска процедура, предава РИА Новости .
„ Не желая да разясня повече, това се касае до моята щерка, а не до моите служебни отговорности, моята работа “, съобщи той.
Руската организация отбелязва, че Пескова е на стаж в екипа на евродепутата от Франция Емерик Шопрад. По-рано на това обърнаха внимание евродепутати от Латвия и Литва. Освен това по тематиката писаха основаното в Брюксел издание EU Observer и френското издание France Soir.
На уеб страницата на депутата фактически попада името Елисавета Пескова.
Ситуацията разяснява самият Шопард пред РИА Новости. По неговите думи, дъщерята на прессекретаря на съветския водач работи в Европарламента от ноември. Той означи, че тя има изцяло законно право за това, защото е студентка във Франция.
Депутатът акцентира, че Пескова има контракт с Европейския парламент, а не с него персонално и добави, че съглашението е доказано и продължено през януари.
По думите на Шопард, „ заявките на някои русофобски настроени депутати в Екологичен потенциал, че това съставлява някаква заплаха са безспорна неистина и целят да дестабилизрат “ него.
Също по този начин той описа за отговорностите на стажантите в Европарламента и увери обществеността, че Пескова няма достъп до стратегически данни и не посещава закрити съвещания. По неговите думи, Елисавета прави обзори на пресата.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР