Москва. Предоставянето на ваучери за настаняване в гръцки хотели на

...
Москва. Предоставянето на ваучери за настаняване в гръцки хотели на
Коментари Харесай

ТАСС: Москва и Атина ще обсъдят предоставянето на ваучери за настаняване на руски туристи

Москва. Предоставянето на ваучери за настаняване в гръцки хотели на съветски туристи ще бъде разисквано на идните договаряния сред двете страни, оповестиха от пресслужбата на Ростуризъм след среща сред началника на ведомството Зарина Догузова и заместник-министъра на туризма на Гърция София Захараки в коридорите на Общото заседание на UNWTO, предава TACC .

„ Страните се договориха в близко бъдеще да провеждат руско-гръцки договаряния с присъединяване на хотели и туроператори, на които ще бъде разискван проект за антикризисно съдействие, който планува специфични условия за съветските туристи. Един от разновидностите е даване на специфични ваучери за настаняване от гръцка страна на съветски туристи “, се споделя в известието.

Ръководителят на Ростуризъм повдигна този въпрос на фона на обстановката с съветското посланичество на гръцкия туроператор Mouzenidis Travel, който преди този момент разгласи преустановяване на активността си и беше изключен от федералния указател на туроператорите. Според Руския съюз на туристическата промишленост дългът на четирите юридически лица на Mouzenidis Travel към съветски туристи е 1,3 милиарда рубли. Около 25 хиляди души бяха приети за жертви на дейностите на туроператора.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР