Москва отново отправи обвинения към Лондон. Те са свързани с

...
Москва отново отправи обвинения към Лондон. Те са свързани с
Коментари Харесай

Москва с обвинения към Лондон за експлозиите на ”Северен поток”

Москва още веднъж насочи обвинявания към Лондон. Те са свързани с това, че Англия стои в основата на детонациите на газопровода " Северен поток ".

 

По думите на Песков Москва разполага с доказателства, че Англия има присъединяване в саботажа на оборудването. Русия обмисля следващи стъпки, сподели още Песков.

 

Англия изрично отхвърли обвиняването и съобщи, че то е изфабрикувано, с цел да се отклони вниманието от съветските провали във войната с Украйна.

 

Междувременно три кораба са тръгнали от украинските пристанища през днешния ден. Това е вторият ден, откакто Русия прекрати присъединяване си в съглашението за експорт на зърно през Черно море. От координационния център в Истанбул оповестиха, че придвижването на корабите е било в съгласие от делегацията на Организация на обединените нации и съветската страна е била осведомена, оповестява БНР.

 

Турският президент Реджеп Ердоган ще беседва с президентите на Русия и Украйна  Владимир Путин и Володимир Зеленски за обновяване на съглашението в идните дни.

 

В самата Украйна не престават плануваните спирания на електрозахранването след съветските офанзиви против енергийната инфраструктура. Кметът на столицата Киев Виталий Кличко заяви, че водоснабдяването и електрозахранването в града са възобновени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР