Москва осъди остро убийството на руския журналист Аркадий Бабченко в

...
Москва осъди остро убийството на руския журналист Аркадий Бабченко в
Коментари Харесай

Кремъл осъди убийството на Аркадий Бабченко и поиска истинско разследване

Москва осъди остро убийството на съветския публицист Аркадий Бабченко в Киев и настоя пред украинските управляващи за същинско следствие и откриване на виновниците.

Бабченко, който бе гневен критик на Кремъл, бе убит нощес в Киев, където живееше в непринудено заточение. Той споделяше, че е заплашван поради това, че е разобличил ролята на Русия в спора в Източна Украйна. Украински политици упрекнаха Русия, че е забъркана в убийството.

По-рано през днешния ден, разяснявайки тези обвинявания, съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че украинските управляващи не престават своя курс към русофобия .

„ Поредната покруса в Киев – Аркадий Бабченко бе погубен във входа на личния си блок и ето към този момент министър председателят на украинското държавно управление (Володимир Гройсман) декларира, че са го създали съветските спецслужби “, сподели Лавров на интернационален експертен конгрес в Москва.

Снимка: Reuters

По думите му „ тази мода в интернационалните работи е прекомерно печална “. Мнозина обаче я следват, като украинците, радващи се на „ цялостна безотговорност от страна на западните си настойници “. Те обаче „ напълно подценяват препоръките на същите си западни настойници по какъв начин да поставят ред в личната си къща “, добави съветският външен министър.

Снимката на Бабченко бе закачена на оградата на съветското посолство в Киев Снимка: Reuters

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност Александър Бортников също отхвърли изказванията на украинските управляващи, че съветски секрети служби са забъркани в убийството на журналиста и ги назова „ провокация “, заяви Интерфакс. „ Пълни нелепости . Впечатлението е, че бълнуват. Да се разправят между тях “, съобщи Бортников пред организацията.

Той отговори позитивно на въпроса дали убийството на Бабченко може да се съпостави с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в английския град Солсбъри. „ Да, мисля, че да. Най-чиста проба провокация “, съобщи шефът на ФСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР