Москва обеща днес ответни мерки срещу френските медии в Русия

...
Москва обеща днес ответни мерки срещу френските медии в Русия
Коментари Харесай

Франция наложи запор на руската телевизия RT, Кремъл обеща отговор - Медии

Москва даде обещание през днешния ден ответни ограничения против френските медии в Русия след замразяването на банковите сметки на френския клон от съветската телевизия Ар Ти (RT - Russia Today), неразрешена в Европейски Съюз.

" Блокирането на сметките на Ар Ти Франс ще докара до ответни ограничения по отношение на френските медии в Русия. Те ще са такива, че ще бъдат запомнени, в случай че управляващите на Франция не престанат да тероризират съветските публицисти ", съобщи източник от съветското външно ведомство, представен от РИА Новости и Българска телеграфна агенция.

Синдикалните организации от Ар Ти Франс осъдиха през вчерашния ден замразяването на сметките на малкия екран във Франция. То може би ще лиши от работа близо 100 чиновници и към 50 публицисти, предизвестиха те.

Запитано от Франс прес, френското министерство на стопанската система посочи, че активите на малкия екран са замразени в границите на използването на последните европейски наказания, а не по самодейност на френската страна.

Обвинени, че съставляват кремълски инструмент за дезинформация, медиите Спутник и Ар Ти получиха възбрана да излъчват в Европейски Съюз от 2 март – и посредством ефирен сигнал, и посредством интернет. До момента Ар Ти продължава да създава и популяризира излъчвания, налични макар възбраната посредством частна виртуална мрежа – Ви Пи Ен. След като Германия забрани Ар Ти в края на 2021 година, Франция остана единствената членка на Европейски Съюз, където работеше филиал на тази медия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР