Москва. Най-малко шестима души са загинали в резултат от нападение

...
Москва. Най-малко шестима души са загинали в резултат от нападение
Коментари Харесай

ТАСС: Терористи нападнаха и изгориха град в Североизточна Нигерия

Москва. Най-малко шестима души са починали в следствие от нахлуване на терористи от групировката „ Боко харам “ против град в североизточната част на Нигерия, предава ТАСС , като се базира на информация от локалната администрация.
Според сведенията към 20 въоръжени мъже, членове на групировката „ Боко харам “, са нападнали град Джаданам, ситуиран на към 50 км от Майдагури – столицата на щата Борно.
„ Те са умъртвили шестима души и са изгорили съвсем целия град, а също по този начин са унищожили селскостопанските животни и продоволствените ресурси “, заяви представител на локалните управляващи. В резултат от нападението популацията на града е останало без хранителни ресурси.
Служебните лица са призовали централното държавно управление да дойда на помощ и да усили броя на патрулите в гъстонаселения регион, който постоянно е подложен на офанзиви от джихадистите.
Според наблюдаващи в последните седмици „ Боко харам “ сензитивно е нараснал интензивността си в североизточната част на Нигерия и Северен Камерун.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР