Москва. НАТО трябва да прекрати провокативните действия в близост до

...
Москва. НАТО трябва да прекрати провокативните действия в близост до
Коментари Харесай

„Известия“: Кремъл призова НАТО да прекрати провокациите край руските граници

Москва. НАТО би трябвало да приключи провокативните дейности наоколо до съветските граници, с цел да се откри излаз от актуалната напрегната обстановка в връзките сред Руската федерация и Запада, съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от съветския вестник “Известия “ .

„ НАТО би трябвало да приключи приближаването на своята политическа и военна инфраструктура към нашите граници. Съединените щати и техните съдружници би трябвало да спрат да концентрират военния пестник по нашите граници “, сподели Песков в ефира на телевизионния канал „ Россия-1 “.

Говорителят на Кремъл също по този начин изрази мнение, че под прикритието на ученията на НАТО в Черно море Украйна най-вероятно търси нов опит да стартира военно решение на вътрешния си проблем.

„ И ще се опита най-вероятно под прикритието на същите тези учения на НАТО, кораби на НАТО в Черно море - американски, английски бойци в района, които стават от ден на ден и повече И това, несъмнено, е трогателен театър. Защото това ще докара до най-сериозни последствия “, уточни той.

Според него самите Съединени американски щати са изпратили въоръжените сили зад океана, само че упрекват Русия в необикновена военна активност на нейна територия. Песков акцентира, че това е нелогично и непристойно.

Говорителят на съветския водач акцентира, че страните от НАТО би трябвало да спрат да напомпават Украйна с съвременни оръжия, защото сходни стъпки въодушевяват Киев да работи безумно.

По-рано, на 19 ноември, съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия няма да си затваря очите за грубите провокации от страна на НАТО и Европейски Съюз. Той означи, че западните демокрации не могат и нямат право да заявяват своето предимство пред всички.

На 18 ноември съветският президент Владимир Путин упрекна НАТО в разрушение на механизма за разговор. Той добави, че Алиансът демонстрира очебийно конфронтационно отношение към Русия, като " настойчиво " доближава военната си инфраструктура до съветските граници.

В същия ден формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че ученията на Съединени американски щати и НАТО в Черно море, покрай границите на Русия, са „ провокация “. Според нея протичащото се усилва съществено риска от ескалация на напрежението.

В същото време на 21 октомври немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер прикани Северноатлантическия алианс да показва на Русия готовността си да употребява оръжие, в случай че е належащо. Според нея Руската федерация непрестанно нарушава въздушното пространство на балтийските страни и в Черно море.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР