Москва настоява Вашингтон незабавно да издаде визи за членовете на

...
Москва настоява Вашингтон незабавно да издаде визи за членовете на
Коментари Харесай

Москва настоява САЩ да издадат незабавно визи за делегацията й за СС на ООН

Москва упорства Вашингтон неотложно да издаде визи за членовете на съветската делегация, която ще взе участие в съветското председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в края на април, в това число и за публицистите, както и да координира идването на специфичен полет.

ТАСС се базира на изказване на съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

Искане за визи за съветските дипломати и публицисти в посолството на Съединени американски щати в Москва е било изпратено още в края на март месец. Въпреки това към момента не е издадено нито едно позволение за влизане в Съединени американски щати ", акцентира Антонов. Делегацията, водена от съветския външен министър Сергей Лавров.

" Призоваваме Вашингтон неотложно да издаде визи на нашата делегация, както и на публицистите. Неиздаването им е нарушаване на отговорностите на Съединените щати като страна хазаин на централата на Организация на обединените нации, което попречва вярното, пълноценно действие на международната организация ", декларира Антонов.

Остава неразбираема и обстановката към специфичния полет на министър Лавров, за който също няма координиран проект. " Очакваме американците неотложно да издадат позволение за прехвръкване на самолета без никакви условия или ограничавания. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР