Москва. На 8 декември държавният глава на Руската федерация Владимир

...
Москва. На 8 декември държавният глава на Руската федерация Владимир
Коментари Харесай

Кремъл: Путин ще проведе разговори в Сочи с премиера на Гърция

Москва. На 8 декември президентът на Руската федерация Владимир Путин ще организира диалози в Сочи с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис. Това оповестиха във вторник от пресслужбата на Кремъл, предава TACC .

„ Предвижда се разискване на целия кръг от въпроси на руско-гръцкото съдействие в политическата, комерсиална, икономическа, културна и филантропична област, както и продан на отзиви по настоящи въпроси от интернационалния и районния дневен ред “, се споделя в известието.

В понеделник формалният представител на гръцкото държавно управление Йоанис Ойконому разясни, че Мицотакис има намерение да разиска с Путин съдействието на двете страни в региона на енергетиката, туризма, културата и образованието, както и районни и интернационалните събития. Говорителят означи, че това е първата среща на Мицотакис с съветския водач след встъпването му на премиерския пост. Двамата са се срещали в Атина през 2016 година, когато Мицотакис бе водач на тогава опозиционната „ Нова народна власт “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР