Москва. Мироопазващият контингент ще остане в Казахстан за ограничен период,

...
Москва. Мироопазващият контингент ще остане в Казахстан за ограничен период,
Коментари Харесай

Владимир Путин: Мироопазващият контингент ще присъства в Казахстан за ограничен период от време

Москва. Мироопазващият контингент ще остане в Казахстан за стеснен интервал, откакто извърши функционалностите си, ще бъде изведен от републиката. Това сподели съветският президент Владимир Путин на изключително съвещание на Съвета за групова сигурност на ОДКБ, представен от TACC .

В същото време Путин акцентира, че мироопазващата интервенция на ОДКБ в Казахстан е извънредно навременна и законна. " Успяхме да изпълним цялостното разрастване на контингента за относително малко време. Ние преглеждаме нашите взаимни дейности като извънредно навременни и, несъмнено, безусловно законни дейности ", акцентира съветският водач.

Той акцентира, че подразделенията на ОДКБ се намират в Казахстан въз основа на публично искане на управлението на републиката и в цялостно сходство с член 4 от главния Договор за групова сигурност от 1992 година, който планува, че при положение на експанзия против някоя от участващите страни, всички останали страни ще дават нужната поддръжка и помощ, в това число военна. " И това, което виждаме, е експанзията на интернационалния тероризъм - сподели Путин. - Откъде се взеха всички тези банди от въоръжени хора, подготвени в непознати центрове и явно имащи опит във военни дейности в горещи точки на планетата? "

Президентът сподели, че на актовете на експанзия в Казахстан „ би трябвало да се реагира неотложно “. Ето за какво, съгласно него, предлагането на президента на Казахстан беше неотложно подкрепено от всички ръководители на страните-членки на ОДКБ и министър-председателя на Армения, председателстващ Съвета за групова сигурност на ОДКБ. „ Изключително значимо е, че нашата организация, с присъединяване на своя секретариат, съумя бързо и безпроблемно да вземе всички нужни решения в къси периоди, можем да кажем, че за броени часове, с цел да предотвратим подкопаването на основите на действието на държавната власт в Казахстан, цялостната деградация на вътрешната конюнктура, както и да сложим бариера пред терористите, мародерите и другите нарушители “, сподели Путин.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР