Москва. Министерството на външните работи на Русия ще бъде представлявано

...
Москва. Министерството на външните работи на Русия ще бъде представлявано
Коментари Харесай

„Взгляд“: Москва праща зам-министърът Грушко на Съвета Русия-НАТО

Москва. Министерството на външните работи на Русия ще бъде представлявано на договарянията с НАТО на 12 януари в Брюксел от заместник-министъра Александър Грушко, написа „ Взгляд “ .

„ Делегацията се състои от представители на Министерството на външните работи и военните. Аз ще оглавя Министерството на външните работи “, сподели Грушко. Той добави, че изказванията на НАТО за проектите за осъществяване на незабавна видеоконференция на външните министри ден преди съвещанието на Съвета Русия-НАТО (СРН) приказват за опит на Северноатлантическия алианс да увеличи напрежението към спора в Украйна.

„ Очакваме такива стъпки от Алианса. Обикновено СРН постоянно е бил предшестван или от съвещание на Комисията Украйна-НАТО, или от съвещание на Северноатлантическия съвет. Това са някои сигнали, които НАТО ни изпраща, че са загрижени за хипотетичната централизация на съветски сили. Всичко това се вписва в тяхната линия, ориентирана към увеличение на напрежението към вътрешната украинска рецесия, линията на позициониране на Русия като страна в спора. Тук няма нищо изненадващо “, изясни той.

По-рано НАТО разгласи, че на 7 януари ще се организира изключително съвещание на външните министри на Алианса. Беше маркирано, че министрите ще обсъдят „ повишаването на съветската военна мощност в и към Украйна, както и по-широки въпроси на европейската сигурност “.

Киев, Съединени американски щати и европейски страни настояват, че Русия приготвя офанзива против Украйна. Съединените щати показаха угриженост за маневрите на съветските войски, които се организират покрай украинските граници. Русия неведнъж отхвърля оценките на Съединени американски щати за подготовката за инвазия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР