Москва. Конфликтът между Москава и Тбилиси (не) е разрешен, пише

...
Москва. Конфликтът между Москава и Тбилиси (не) е разрешен, пише
Коментари Харесай

Московский Комсомолец: Конфликтът между Москава и Тбилиси е разрешен

Москва. Конфликтът сред Москава и Тбилиси (не) е позволен, написа съветският вестник “Московский Комсомолец , като разяснява вероятностите пред руско-грузинските връзки.
Руската дипломация съумя да обезврежда единствено " дребната мина ", отказвайки се от въвеждането на наказания против Грузия, само че „ огромната мина “ с многото нерешени проблеми сред двете страни остава. Развитието на икономическите връзки сред Русия и Грузия е отлично. Но това по никакъв метод не може изцяло да компенсира неналичието на прогрес в областта на политическите връзки сред двете страни. Разбира се, постигането на цялостно политическо съгласие сред Москва и Тбилиси, по разбираеми аргументи, не е нещо, което може да се чака действително. Но би трябвало да има най-малко придвижване към такова политическо схващане - в случай че не цялостно и непрекъснато, то най-малко краткотрайно. Вместо това, през последните години няма развиване на политическия дилаог.
Вероятно в този момент обстановката ще се усъвършенства ненапълно. В момента Москва е нараснала опциите за маневриране. По-рано Русия имаше единствено един лост - вероятността за унищожаване на визовия режим за грузинските жители. Сега към това се прибавя и вероятността за обновяване на директната въздушна връзка сред двете страни. Но фактът, че събитията ще се развият в вярната посока, не е обезпечен по никакъв метод.. Противниците на руско-грузинските връзки са нападателни, стимулирани и единствено чакат подобаващия миг за нахлуване. Поддръжниците на руско-грузинското доближаване, в противен случай, са срамежливи като зайци и са подготвени да се пребоядисат в политическите цветове на съперниците си при най-малкия знак за заплаха.
При подобен сътрудник е мъчно да се контракти нещо дълготрайно - даже в случай че парламентарните избори през 2020 година се окажат сполучливи за настоящия грузински ръководещ екип. Обаче,всичко е релативно. Презареждането на връзките сред Москва и Тбилиси може, в случай че за това има предпочитание, да се смята за тип загряване преди неизбежното по принцип, само че не и в близко бъдеще, обновяване на връзките сред Москва и Киев.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР