Москва използва Обединеното кралство като бунище за отрови, извежда в

...
Москва използва Обединеното кралство като бунище за отрови, извежда в
Коментари Харесай

Гардиън: Русия използва Великобритания като бунище за отрови

Москва употребява Обединеното кралство като сметище за токсини, извежда в заглавие в. "Гардиън " този коментар от през вчерашния ден на английския министър на вътрешните работи Саджид Джавид.

Изданието отбелязва, че Джавид е декларирал, че след новите отравяния с Новичок Русия би трябвало да изясни какво е станало. Вестникът показва, че Англия ще се съветва със съдружниците си за вероятен отговор по отношение на Русия поради новите отравяния в графство Уилтшър, до момента в който на този декор се е схванало, че намиращата се в сериозно положение двойка от Еймсбъри е имала допир с нервнопаралитичното вещество "Новичок ". "Гардиън " написа, че е научил, че Новичок може да е бил в запечатан съд, зарязан след нападението през март против някогашния шпионин Сергей Скрипал и щерка му. Изданието добавя, че управляващите преглеждат случая в Еймсбъри като второстепенен резултат от офанзивата през март, а не като някакво значимо ново развиване на нещата. Това ще рече, че полицията не преглежда веществото като част от нова партида, въпреки че полицията съобщи, че не може да удостовери това, отбелязва "Гардиън ". През май се разбра, че полицията и разследващите служби не са открили отговорните в тази ситуация "Скрипал ", тъй като им е попречила неналичието на камери за видеонаблюдение в Солсбъри. Сега обаче полицията е сменила тактиката и нито удостоверява, нито отхвърля дали знае самоличностите на причинителите, разяснява "Гардиън ".

"Дейли телеграф " отбелязва, че двойката остава в сериозно положение след до момента си с веществото. Изданието написа, че както се твърди от устата им е излизала пяна и са халюцинирали. Вестникът написа, че те са имали допир със съд от сорта на шишенце или пък със спринцовка.

В. "Вашингтон пост " отбелязва, че новият случай крие опасността да повреди още повече британско-руските връзки, които към този момент така и така са били надълбоко замразени след предходните отравяния. Изданието напомня, че при случая "Скрипал " Англия е окачествила офанзивата като неприятелски акт от страна на Русия и е изгонила 23 нейни дипломати, след това най-малко 26 страни са се включили към нея и също са изгонили дипломати на Москва, а представителите на английското държавно управление и кралско семейство са бойкотирали Световното състезание по футбол в Русия. Две отравяния и дипломатическа рецесия, написа в заглавието на материал на "Ню Йорк таймс ", правещ обзор на събитията от случая "Скрипал " до момента.

Изданието отбелязва, че казусът "Скрипал " е изглеждал все едно затихва, откакто Сергей Скрипал и щерка му са пристигнали в схващане, само че че в този момент двама английски жители са в сериозно положение след допир със същото нервнопаралитично вещество, употребявано за отравянето на Скрипал татко и щерка през март. Вестникът разяснява, че макар използването на Новичок остава неразбираемо дали новото нахлуване е обвързвано с отравянето на Скрипал. Изнесени бяха няколко теории, посредством които да се изясни досегът с нервнопаралитичното вещество макар упоритите опити да се обеззарази регионът, написа "Ню Йорк таймс ". Този нов епизод може да е инцидентна последица от нападението против двамата Скрипал или може да е настрана нахлуване, споделят специалисти, въпреки да не е ясно за какво новите жертви биха били цел, добавя изданието.

Скрипал и щерка му са били под съветско наблюдаване месеци преди отравянето в Солсбъри, написа в. "Индипендънт ". Изданието цитира изнесена от Би Би Си информация, съгласно която някогашният шпионин и щерка му са били следени от съветските управляващи известно време преди нападението против тях. Според Би Би Си телефонът на Юлия Скрипал е бил проверяван за следи от злотворен програмен продукт, посредством който придвижването й да може да бъде следено. Преди това английските управляващи бяха споделили, че Русия е шпионирала двамата Скрипал в продължение на най-малко пет години.

Изданието показва, че в писмо до НАТО английският консултант по националната сигурност сър Марк Седуил е декларирал, че двамата са представлявали интерес за службите за сигурност на Кремъл от 2013 година Това нахлуване остава обхванато в тайнственост, неразбираем остава и претекстът за него, а също и логиката да се употребява екзотично нервнопаралитично вещество, което е обвързвано по очевиден метод със руските въоръжени сили от времето на Студената война, добавя "Индипендънт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР