Москва. Исканията на САЩ Русия да върне войските си в

...
Москва. Исканията на САЩ Русия да върне войските си в
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Исканията на САЩ Русия да върне войниците в казармите са неприемливи

Москва. Исканията на Съединени американски щати Русия да върне войските си в казармите, ситуирани на лична територия, са неприемливи, сподели съветският външен министър Сергей Лавров по съветската социална телевизия, представен от РИА Новости .

По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати прикани Русия да върне в казармите стоте хиляди военнослужещи, за които се твърди, че са съсредоточени на границата с Украйна.

" Не мисля, че има потребност да се изяснява безспорната неприемливост на сходни претенции. И, несъмнено, даже няма да ги обсъждаме ", сподели Лавров в ефира на програмата „ Голяма игра “ по „ Първи канал “.

Русия неведнъж отхвърля обвиняванията в " нападателни дейности " от страна на Запада и Украйна, заявявайки, че не заплашва никого и не има намерение да нападна никого, а изказванията за " съветска експанзия " се употребяват като опрощение за разполагане на повече военна техника на НАТО наоколо до съветските граници. Руското външно министерство по-рано означи, че изказванията на Запада за " съветската експанзия " и опцията да помогне на Киев да се отбрани от нея са по едно и също време нелепи и рискови, разяснява РИА Новости.

В същото време Киев и западните страни неотдавна показаха угриженост по отношение на хипотетичното усилване на „ нападателните дейности “ от страна на Русия покрай границите на Украйна. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че Русия придвижва войски на нейна територия и по своя преценка. Според него това не заплашва никого и не би трябвало да тревожи никого

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР