Москва. Газпром в петък започна да доставя газ за Унгария

...
Москва. Газпром в петък започна да доставя газ за Унгария
Коментари Харесай

ТАСС: „Газпром“ започна доставка на газ за Унгария и Хърватия през Турция и България

Москва. " Газпром " в петък стартира да доставя газ за Унгария и Хърватия по нов маршрут през Турция и България, се споделя в изказване на газовия холдинг, представено от TACC .

" Днес доставките на съветски природен газ за Унгария и Хърватия започнаха по нов маршрут - през газопровода " Турски поток " и по -нататък през националните газопреносни системи на България, Сърбия и Унгария ", се споделя в известието.

Доставките по този маршрут станаха вероятни с помощта на построяването на нов магистрален газопровод от FGSZ Ltd. на територията на Унгария и завършването на разширението на националните газопреносни системи в България и Сърбия, където операторите „ Булгартрансгаз “ ЕАД и „ ГАСТРАНС “ Нови Сад са пуснали в употреба компресорни станции, отбелязва „ Газпром “.

На 1 октомври „ Газпром “ стартира да доставя газ за Унгария по дълготраен контракт, подписан на 27 септември, по газопровода „ Балкански поток “ (продължение на „ Турски поток “) и тръбопроводите в Югоизточна Европа. Както холдингът заяви по -рано, бяха подписани общо два контракта с общ размер до 4,5 милиарда кубически метра на година, срокът на всеки от договорите е 15 години

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР