Московското метро започна да тества възможността за плащане с цифровата

...
Московското метро започна да тества възможността за плащане с цифровата
Коментари Харесай

Московското метро започна да тества цифровата рубла

Московското метро стартира да тества опцията за заплащане с цифровата рубла. Това се показва в известие, оповестено в формалния Telegram канал на столичната компания Deptrans.

„ Заедно с Руската централна банка и ВТБ започнахме да тестваме цифровата рубла в метрото. Това е първият план в областта на финансовите технологии, осъществен в градския превоз на Русия взаимно с Руската централна банка. След всеобщото въвеждане на цифровата национална валута пасажерите в метрото ще могат да заплащат за транспортни услуги с цифрови рубли, дружно с пари в брой и безналични пари. За нас е значимо да предоставим на жителите всички най-модерни и настоящи услуги за вътрешни разплащания. “

се споделя в известието на Максим Ликсутов, началник на московското метро

Припомняме, че пилотният план за цифровата рубла в Русия стартира да се извършва на 15 август. На първичния стадий в тестването на новата форма на валутата участваха ВТБ, ГПБ, МТС-банк, Росбанк и други банки. До 1 септември участниците в теста направиха хиляди действителни преводи с цифровата рубла и започнаха да оферират на своите клиенти услуги по отваряне на дигитален портфейл.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР