Московската прокуратура предупреди гражданите за призиви и участието им в

...
Московската прокуратура предупреди гражданите за призиви и участието им в
Коментари Харесай

Московската прокуратура предупреди гражданите да не участват в незаконни масови събития

Московската прокуратура предизвести жителите за апели и присъединяване им в всеобщи събития, неодобрени от управляващите. Както отбелязва пресслужбата на ведомството, апели за присъединяване в обществени акции в съветската столица, се появиха в интернет, в това число в обществените мрежи.

„ Посочените всеобщи прояви не са съгласувани с органите на изпълнителната власт по планувания от закона ред “, оповестяват от ведомството. „ Московската прокуратура предизвестява, че разпространяването на такива материали посредством обществени мрежи, конгреси, други интернет платформи, въвличането на интернет консуматори, в това число малолетни, в противозаконни действия и присъединяване в противозаконни дейности са наказуеми по настоящите административни и наказателни закони ”, предизвести обвиняването в Москва.

Представители на прокуратурата акцентират, че сходни дейности могат да бъдат квалифицирани като административно нарушаване по член 20.2 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация. „ Нарушаване на открития ред за образуване или осъществяване на заседание, протест, проява, шествие “), от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация - „ Публични дейности, ориентирани към дискредитиране на потреблението на въоръжените сили на Руската федерация за отбрана на ползите на Руската федерация и нейните жители, поддържане на интернационалния мир и сигурност или упражняването от държавните органи на Руската федерация на техните пълномощия за посочените цели “, сочи въпросният углавен текст в закона.  Също по този начин сходни дейности могат да се поясняват като закононарушение, отговорността за което се носи по член 151 от Наказателния кодекс на Руската федерация – „ Въвличане на малолетен в осъществяването на противообществени прояви “, член 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация. – „ Публично разпространяване на умишлено погрешна информация по отношение на потреблението на въоръжените сили на Руската федерация, упражняването на пълномощия от държавните органи на Руската федерация “, за което е планувано наказване, в това число отнемане от независимост до 15 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР