Мощни пулсации на радиовълни, излъчвани от далечна галактика джудже, които

...
Мощни пулсации на радиовълни, излъчвани от далечна галактика джудже, които
Коментари Харесай

Астрономи разследват мистериозни вълни от далечна галактика

Мощни пулсации на радиовълни, предавани от далечна вселена джудже, които бяха открити благодарение на солиден телескоп в Китай, от години не дават мира на астрономите. Вълните са открити през 2007 година, само че в този момент се смята, че има нови данни за източника им.

Радиовълните включват импулси на радиочестотна електромагнитна радиация, произхождащи от места в нашия Млечен път и други галактики. Радиовълните имат най-дългата дължина на вълната в електромагнитния набор.

Астрономите подозират, че тези пулсации могат да произлизат от избрани обекти, измежду които неутронна звезда, свръхнова, магнетар, тип неутронна звезда с извънредно мощно магнитно поле; и черна дупка, която гълтам прилежаща звезда.

По време на конференция в сряда откривателите оповестиха, че галактиката, от която произлизат пулсациите, се намира на близо 3 милиарда светлинни години от Земята. Светлинна година е дистанцията, което светлината изминава за една година – 9,5 трилиона км. Колективната звездна маса на тази вселена е почти 1/2500-та от тази на нашия Млечен път.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР