Мощна буря връхлита Западна Европа. За 24 часа са обявени

...
Мощна буря връхлита Западна Европа. За 24 часа са обявени
Коментари Харесай

Бурята "Киара" блокира Западна Европа

Мощна стихия връхлита Западна Европа. За 24 часа са оповестени предупредителни кодове в Ирландия, Англия, Белгия, Холандия и Германия, предава БГНЕС

Силните ветрове на бурята „ Киара “ провокираха безпорядък в транспортната мрежа на Англия, причинявайки анулация на полети, влакове, известия за спиране на тока и риск от падащи парчета, написа и английският вестник The Guardian, представен от Агеция Фокус.

Очакват се изобилен дъжд и стихия с ветрове до 80 благи в час, разгласен е висок риск от наводнения. „ Хийтроу ” и другите огромни летища на острова прецизираха, че ще преценят сега дали да стопират самолетите. Летищата в Берлин и Франкфурт оповестиха, че ще има анулирани полети. Очаква се нарушение на графика на фериботи, влакове, както и автомобилния превоз

„ Бритиш Еъруейс “ (British Airways) предложи разновидности за опазване на нови билети за вътрешни и интернационалните полети, летящи от и до летищата Хийтроу, Гетуик и Лондон Сити. От „ Вирджин Атлантик “ (Virgin Atlantic) разгласиха лист с анулирани полети.
Най-малко 10 железопътни компании предизвестиха, че през днешния ден влакове няма да пътуват, а близо 20 други споделиха на пасажерите, че ще има забавяне, откакто се чака мощният вятър да повреди електрическата система и да затрупа релсите с дървета и други парчета.
От организацията по околната среда отправили 96 предизвестия за наводнения в Англия и Уелс, които изискват незабавни ограничения и още над 150 сигнала, че е допустимо да има наводняване. В Шотландия има 59 предизвестия за наводнения и 15 подадени сигнала.
Високите талази в Ирландско море принудиха няколко фериботни компании да анулират пътувания.
Алекс Буркил, метеоролог от Националната метеорологична работа на Англия, съобщи, че в цялото Обединено кралство ще има мощни ветрове.
Отменени са и огромен брой събития, в това число 10 км тичане в Лондон, в което се очакваше да вземат участие над 25 хиляди души, както и конни надбягвания в Ексетър и Саутуел. В Ирландия трябваше да бъде извършена гала по откриването на град Голуей като Европейска столица на културата, само че беше анулирана поради неприятното време в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР