Мощен тайфун връхлетя днес югозападната част на Япония със силни

...
Мощен тайфун връхлетя днес югозападната част на Япония със силни
Коментари Харесай

Десетки ранени при тайфуна Нанмадол в Япония

Мощен ураган връхлетя през днешния ден югозападната част на Япония със мощни превалявания и ветрове, рани десетки хора и се насочи на север към Токио, заяви Асошиейтед прес.

След като тайфунът " Нанмадол " доближи сушата в региона на Кюшу през вчерашния ден, улиците бяха залети с кална вода от реките, а огромна част от жилищата останаха без ток.

По данни на Японската метеорологична организация тайфунът е навлязъл с непрекъснати ветрове със скорост 108 км/ч и пориви до 162 км/ч.

Десетки хиляди хора прекараха нощта в гимназии и други обекти в границите на превантивна евакуация на застрашените жилищни здания.

По данни на японските медии повече от 60 души са били ранени.

Страховитият вятър е разрушил указателни табели. В град Кагошима, Югозападна Япония, се е счупил строителен кран.

Влаковете-стрели и самолетните компании преустановиха работа. Бяха издадени предизвестия за свлачища и придошли реки. В югозападната част на Япония краткотрайно бяха затворени вериги магазини за хранителни артикули и служби за доставки, а придвижването по някои автомагистрали беше прекратено, също по този начин хората имаха известни проблеми с мобилните телефони.

Според прогнозите бурята ще продължи да се движи на североизток над основния японски остров Хоншу, като ще провокира проливни превалявания в района, включващ градовете Осака и Киото, преди на следващия ден да доближи Токио и да се насочи към североизточна Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР