Мощен отбор червени депутати скачат на Корнелия Нинова по време

...
Мощен отбор червени депутати скачат на Корнелия Нинова по време
Коментари Харесай

Босове на БСП приклещиха Корнелия Нинова, скачат в юмрук и я натискат: Напускай веднага!

Мощен тим червени депутати скачат на Корнелия Нинова по време на пленума на Българска социалистическа партия в неделя за неотложно излизане от четворната ръководеща коалиция на Просто Киро. Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от „Позитано“ 20.

Към мощната група депутати, водена от към този момент отдавнашния зложелател на алената лидерка и предходна нейна дясна ръка Крум Зарков, се причисляват и кметът на Перник Станислав Владимиров, и изгоненият от Министерството на стопанската система от Нинова някогашен основен секретар на ведомството Йордан Татарски.

Кметът на Перник Станислав Владимиров влезе във враждебни връзки с Нинова по време на преодоляването на водната рецесия в града и построяването на нов тръбопровод, в което градоначалникът си сътрудничеше интензивно с тогавашния министър председател Бойко Борисов, на което алената лидерка остро се противопоставяше.

Йордан Татарски пък, който се водеше за извънредно доверено лице на Нинова, доведено от нея на „Позитано“ 20, до момента в който тя седеше единствено в партийюната централа, влезе в преден конфликт с новия й любим Калоян Методиев, който го е натопил пред всички проверяващи органи за злоупотреби, а Нинова го изгони. Татарски изиска с писмо от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия да свикат изключително съвещание, с цел да прегледат неговия случай и гневно се нахвърли върху Нинова и Методиев.

Освен Зарков, Владимиров и Татарски, в офанзивите против Нинова в неделя ще е включат и няколко днешни депутати. Единият от тях е остарелият вътрешнопартиен зложелател на Нинова – Драгомир Стойнев, чийто непосредствен другар Кирил Добрев алената лидерка изключи от партията.

Готови за взлом на Нинова са още депутатът Благовест Кирилов, който е на АБВ и Румен Петков и евентуално ще послуша таман него какво да направи.

За рекомендация се ослушва и Петър Кънев, който чака Румен Радев да му каже дали да върви в партията на Стефан Янев. Той обаче има и още един мотив за гневно нахлуване на Нинова. Това са 100 000 лева, които тя му дължи за напечатването на пропагандните материали за последните избори.

Друг народен представител, подготвен да се причисли към бойната група „ Антининова “ е Владимир Маринов, само че той пък чака да кешира позицията си и да заеме страната, която я оцени по-високо.

Не е ясно на чия страна ще застане и зам. ръководителят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Макар през вчерашния ден по време на взаимното съвещание на бюджетната и външната комисия в Народното събрание ясно да съобщи, че „ най веорятно скоро няма да има парламент“.

Но към този момент е изцяло ясно, че най-важните червени евродепутати са на страната на бунтарите отпред с Крум Зарков. Тях пък ги предвожда президентът на ПЕС и пикантен зложелател на Нинова – Сергей Станишев. Зад него компактно стоят и Петър Витанов и някогашният началник на кабинета на Румен Радев Иво Христов, който – стана евродепутат от Българска социалистическа партия. Но беше част от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори мандат, както и част от делегацията му, посетила Света гора.

Макар друга някогашна фаворитка на Нинова Елена Йончева, от дълго време да стопли връзките си със Сергей Станишев, сега тя сякаш предпочитала да заеме позицията на лидерката поради ангажиментите си с П-та на харвардските аферисти на идващите избори за Европарламент да е лидер на тяхна листа.

На последния съдружен съвет на осиротялата коалиция на Просто Киро Корнелия Нинова е предложила да трансформират тона си по отношение на войната на Русия в Украйна и глобите на Европейски Съюз, с цел да могат да завоюват на своя страна гласове на Костадин Костадинов и „ Възраждане “ и да се опитат да се удържат още малко във властта с тъй наречените държавно управление на малцинството.

Сред депутатите от Българска социалистическа партия обаче има проевропейски и пронатовски настроени, които въобще не са съгласни да вършат евала нито на Русия, нито на Костадинов и партията му. Както и да се пробват да се доопозоряват, участвайки в обединението на Просто Киро, което може да ги докара до крушение на към този момент неизбежните предварителни парламентарни избори. Още повече, че единствените, които изрично щели да стоят зад позицията за ръководство посредством „ държавно управление на малцинството, били точно Нинова и Калоян Методиев за да бранят назначенията си.

Останалите членове на Националния съвет на столетницата имали нерешително отношение към това, въпреки множеството да считат, че Слави Трифонов ги е изпреварил с извеждането на партията си от оскандаленото ръководство и, за разлика от Българска социалистическа партия, ще получи дивиденти на предварителния избор за Народно заседание.

Точно поради това бойната група „ Антининова“ се събира и счита да нападна лидерката си на Националния съвет в неделя, с цел да й окаже напън столетницата неотложно да напусне ръководството и да избави каквото може от така и така сринатия си имидж.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР