Морската кухня е изключително полезна в здравословен аспект и това

...
Морската кухня е изключително полезна в здравословен аспект и това
Коментари Харесай

Защо да ядем лаврак по-често?

Морската кухня е извънредно потребна в здравословен аспект и това е известно на всеки. Рибата е известно ядене на трапезата ни, а типовете са толкоз доста, че изборът може да задоволи всяко здравословно или кулинарно условие.

Къде в тази голяма поредност от вкусна и потребна храна се намира рибата лаврак, с какво е известна и какви са нейните изгоди?

Месото от лаврака съдържа всички хранителни субстанции, които са нужни за естественото действие на тялото. Това не е изненадващо, имайки поради фосфора, магнезия, йода, хрома, калция, цинка, медта, сярата, кобалта, хлора, желязото, мангана и калция в състава му.

Протеините в 100 грама лаврак са 18, 2 грама, мазнините 3, 4 грама, а въглехидрати няма. Калориите са доста малко, а витамините в подмяна на това съставляват доста многообразие.

Полезните субстанции се допълват от омега - 3 мастните киселини, таурина и миелина.

Благодарение на омега-3 мастните киселини метаболизмът може да бъде уравновесен идеално, да се запази нервната и сърдечно-съдовата система, да се понижи равнището на холестерола в кръвта.

 Пресен лаврак

Тауринът ще се погрижи за клетъчния напредък, а витамин В12 има удобен резултат върху синтеза на ДНК в тялото.

Консумацията на лаврак ще подкрепи здравето на кожата и косата и ще успокои нервната система.

Няма противопоказания за потреблението на тази риба, тя е подобаваща за бременни дами, възрастни хора и деца. Индивидуалната нетърпимост към рибните ястия е единствената възпираща причина човек да се храни с тази приятна риба.

Кулинарните преимущества на лаврака също не трябва да се подценяват. Нужно е да се знае, че това е един от най-вкусните блага на морето. Плътното месо на рибата е с умерена лой. Дивата риба, уловена напряко от морето е по-плътна, само че и по-вкусна.

Възможностите за подготвяне на лаврак са удивително разнородни. Рибата може да се задуши на пара, може и да се опече лаврак на скара. Кожата на този тип риба също е доста вкусна и не е нужно да се отстранява при печене, защото става доста хрупкава.

 Ползи от лаврака

Подходящи подправки за лаврак са чесън, копър, мащерката, джинджифил, зехтин и всички типични за средиземноморската кухня.

Полезният лаврак е подобаващ за всевъзможен вид диетично хранене.

Рецептите с лаврак са безчет, само че наложително би трябвало да опитате:

- лаврак с картофи;

- супа от лаврак;

- лаврак на фурна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР