Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни

...
Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни
Коментари Харесай

Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг

Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, откакто големи талази унищожиха защитните пясъчни насипи. Морската вода е отнесла съвсем половината от линията по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От естествената буря са изпотрошени четири заведения, ситуирани на плажа, а доста други са наводнени.

Цялата крайбрежна линия е затрупана от купища боклуци, измежду които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Природното злополучие се е разразило през нощта против вторник.

"Ситуацията беше доста тежка, вятърът доближи скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, заради което защитните насипи не устояха. Нанесените вреди на линията и заведенията са доста съществени, само че незабавно сме подготвени да отделим финансов запас и ще влагаме колкото средства са нужни, с цел да отстраним провалите. Ще се наложи да издигнем още веднъж защитни насипи, тъй като съществуващите безусловно са сринати от бурните талази. Отделно от това започваме работа и по премахване на изхвърлените от морето боклуци ", обявиха от фирмата-наемател на Северния плаж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР