Морето е важна част от лятната ваканция. За да я разнообразите

...
Морето е важна част от лятната ваканция.
За да я разнообразите
Коментари Харесай

10 водни развлечения, които трябва да опитате

Морето е значима част от лятната почивка.

За да я разнообразите още повече, сме ви подготвили 10 водни развлечения, които би трябвало да опитате.

Така вашата почивка ще бъде изпълнена с още повече неспокойствие и хубави спомени… Enjoy it!

1. Каране на джет

Карането на джет е спорт, който е известен измежду феновете на водата и търсачите на тръпка. Пълен е с екшън и ще накара вашия адреналин да се втурне нагоре, поради скоростта на пътешестване през водата. Не е нужно да сте професионален плувец, с цел да се насладите на този необикновен спорт, само че постоянно би трябвало да носите избавително яке като защитна мярка.

2. Парасейлинг

Парасейлингът ще ви обезпечи необикновено преживяване. Ще летите през въздуха, теглени от лодка, а това ще извърши душата ви с тръпка и неспокойствие. Парашутът е прикован към лодката с въже и откакто приключите с летенето, ви издърпват назад на лодката. Парасейлингът се практикува най-често на морето и, уви, не е по никакъв начин на ниска цена.

3. Теглене на банан

Ако се забавлявате на вълните с приятелите и фамилията си това лято, тогава се възползвайте от разходката с банан. Тези надуваеми дюшеци се теглят от джет или лодка и ще ви обезпечат доста вълнуващо, само че и доста неравномерно каране. Моторната лодка/джетът ще ви влачи със скорост през морето, като обезпечава извънредно занимателно преживяване през горещите летни дни. Когато се возите на банан, постоянно би трябвало да носите избавителни жилетки, защото сигурността е преди всичко.

4. Рафтинг

Рафтингът е приключенско занятие, при което ще пътувате през бързеи. Ще би трябвало да работите като екип, с цел да останете на лодката, до момента в който водата ви хвърля във всички направления. Този спорт е фантастично преживяване, на което да се насладите с приятелите и фамилията си. За да го преживеете, постоянно би трябвало да носите защитни средства, като да вземем за пример шлем, избавителна жилетка и наколенки за коленете и така нататък, защото можете да бъдете изхвърлени от лодката когато и да е.

5. Сърф

Сърфирането постоянно е на върха, защото е един от най-вълнуващите и известни водни спортове. Има доста дъски за сърф с разнообразни размери и това ви разрешава да се насладите на тръпката от каране над съвършените талази. Островите Пукет са отлично място за посещаване за сърфиране. То не е толкоз широкоразпространено в България, само че в случай че имате задоволително средства, можете да му се насладите в по-екзотичните острови.

6. Каяк

Каякът е воден спорт, който ще ви разреши да се насладите на лятото, до момента в който гребете, релаксирате и се наслаждавате напразно. Може да ви хареса толкоз доста, че да изгубите визия за времето. Това е превъзходен спорт, на който може да се насладите дружно със фамилията и приятелите си.

7. Свободно гмуркане

Свободното гмуркане, разчита на задържане на дишането до появяването на вълна, а не на потреблението на дихателни апарати и подводни уреди. Освен рестриктивните мерки за задържане на дишането, потапянето във вода и излагането на високо налягане, има и физиологични резултати, които лимитират дълбочината на гмуркане.

8. Водни ски

Водните ски са спорт, който се практикува на повърхността на водата. Изисква задоволителна повърхност върху равномерен сектор от вода, една или две ски, лодка с въже и двама или трима души. Освен това скиорът би трябвало да има съответна мощ на горната и долната част на тялото, мускулна устойчивост и добър баланс.

9. Уиндсърф

Уиндсърфът е спорт, композиция от сърф и ветроходство. Наричан е още „ бордно корабоплаване “. Това е спорт за отдих, най-популярен в места с тихи води по света, които оферират сигурност и досегаемост за начинаещи участници.

10. Шнорхелинг

Шнорхелингът е едно от тези неща, за които или знаете доста, или не можете да разберете разликата сред гмуркане с шнорхел и подводни разногласия. Шнорхелинг е подводна активност, която включва дихателна тръба. Маската е постоянно срещана добавка, тъй че умерено да можете да гледате под водата. Той е основан за да можете да изследвате подводни каньони, без да се притеснявате за дишането си.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР