Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на здравната

...
Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на здравната
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Никой български гражданин няма да бъде лишен от лечение

Мораториумът върху новите медикаменти се постанова, тъй като бюджетът на здравната каса би трябвало да бъде нормализиран. Това съобщи за Българска национална телевизия в първото си телевизионно изявление новият министър на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Той увери, че никой български жител няма да бъде лишен от лекуване. В студиото на " Денят стартира " Ананиев добави, че се постанова преразглеждане на клиничните пътеки. Темата ще бъде разисквана с Българския лекарски съюз. Първото, с което се е заел новият екип на здравното министерство, е обзор на положението на държавните лечебни заведения.

По думите на здравния министър, бюджета за 2018 година е по-добър от този за 2017 година, защото той разрешава да продължи финансирането на потвърдилите се политики и стратегии през тази година, като надгражда и такива, които са част от управническата стратегия на държавното управление и които способстват за възстановяване качеството на услугите, които се дават на българските жители.
 Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Има ясно изразени цели, в това число един от целите е опазването на здравето. Ресурсът, който е обособен за опазване на здравето е 4 милиарда 712 милиона лв., което е обезпечава растеж на разноските към 485 милиона лв.. От тях 407 милиона отиват като спомагателни разноски към бюджета на НЗОК. Този запас ще бъде употребен най-вече за детското и майчиното опазване на здравето, профилактиката, ранната диагностика на болестта, възстановяване качеството на медицинските и стоматологичните услуги, електронното опазване на здравето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР