Монтана. В Монтана беше открита изложбата 140 години от Учредителното

...
Монтана. В Монтана беше открита изложбата 140 години от Учредителното
Коментари Харесай

В Монтана беше открита изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“

Монтана. В Монтана беше открита изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Жителите и гостите на града ще могат да видят документалната експозиция в постройката на Държавен списък – Монтана до 17 януари 2019 година
Пътуващата галерия „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “ е готова по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “. Предстои през 2019 година тя да бъде показана във всички регионални центрове в страната. Монтана е вторият град в Северна България, в който гостува експозицията.
Областният шеф на област Монтана Росен Белчев откри изложбата и описа съществени обстоятелства към приемането на Търновската конституция. Той благодари за огромния интерес, който бе проявен от хората в региона към представянето на експозицията.
На представянето на изложбата участваха двамата заместник-областни шефове Нина Петкова и инж. Цветко Цветков, представители на държавни и културни институции, жители. Много възпитаници от 1 ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, ПГПЧЕ „ Петър Богдан “, ФСПГ „ Васил Левски “, ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ пристигнаха особено да прегледат изложбата и да научат нови забавни детайлности за Учредителното заседание и Търновската конституция.
В пътуващата галерия са показани исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР