Монголският Йокодзуна Хакухо спечели турнира по сумо в Осака и

...
Монголският Йокодзуна Хакухо спечели турнира по сумо в Осака и
Коментари Харесай

Хакухо с рекордна 44-а купа, Аоияма завърши с 4 загуби в Осака

Монголският " Йокодзуна " Хакухо завоюва шампионата по сумо в Осака и за 44-и път заслужи Купата на императора. Рекордьорът по оценки победи във финалната битка на конкуренцията сънародника си Какурю с техниката " йорикири ". Двамата " Велики първенци " бяха с еднакъв актив (по 12 победи и 2 загуби), само че Хакухо избута от дохиото съперника си в директния конфликт за купата.

Единственият българин в професионалния сумо хайлайф Даниел Иванов - Аоияма позволи четвърта загуба при последното си излизане на дохиото. В първия конфликт от последния ден 193-килограмовият сумист от Елхово разреши на японеца Ишиура, който тежи " едвам " 110 кг, да го избута от кръга също с " йорикири ".

Въпреки това Аоияма ще получи покачване в сумо йерархията поради мощно позитивния си актив (11-4). Турнирът в Осака беше първият във вековната история на сумото, който се организира без аудитория поради пандемията от ковид и уредниците бяха принудени да върнат $10 млн. на закупилите билети. От Японската сумо асоциация оповестиха, че няма да продават авансово билети за идващия шампионат - в Токио, който стартира на 10 май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР