Мондиалите винаги са празник за футболните фенове, ставали свидетели на

...
Мондиалите винаги са празник за футболните фенове, ставали свидетели на
Коментари Харесай

Велики и комични: 7 незабравими моменти от световни първенства

Мондиалите постоянно са празник за футболните почитатели, ставали очевидци на доста велики моменти, само че и на също толкоз комични.

В идващите редове сме подбрали седем незабравими осъществявания от международни финалите. Имаме по малко от всичко.

Насладете се на нашата сбирка:

Корейският на Емануел Ебуе

Без значение на кои тимове симпатизирате, е мъчно да не се засмеете, сещайки се за Емануел Ебуе. Котдивоарецът беше екстравагантен, като това се прояви най-силно по време на дуела със Северна Корея от групите на Мондиал 2014.

Ебуе видя, че съперников футболист отива на тъчлинията, с цел да получи бързи указания от своя треньор. Защитникът, тогава състезател на " Арсенал ", последва съперника и реши да чуе въпросните директиви.

Последва комична сцена - Ебуе стоеше и очевидно нямаше никаква концепция защо се приказва, само че въпреки всичко кимна въодушевено и одобрително.

Никога не се променяй, Емануел!



Странностите на румънския колектив


Ще стане ли същинският Слим Шейди? Въпрос, който мнозина си задаваха шеговито през 1998 г, когато на мондиала румънските футболисти бяха блондин до блондин. Впоследствие се трансфораха в призрачен сън за коментаторите.

Идеята на северните ни съседи бе забавна, само че русите коси нямаха резултат върху тяхното показване.

Румъния отпадна още във втория кръг, а Петреску, Хаджи и компания се прибраха вкъщи, изглеждайки... леко неуместно.



Греъм Пол не помни по какъв начин се брои до 2


Британските съдийски стандарти спаднаха фрапантно в последните години. Толкова, че не бе изненада за никого, когато УЕФА разгласи огромната вест: Мондиал 2018 без рефери от Албиона.

Това обаче лиши британските съдии от опцията да се изложат повече от своя съотечественик Греъм Пол през 2006 година Тогавашният рефер №1 на Острова позволи паметна неточност, показвайки два жълти картона на хърватина Йосип Симунич, преди въпреки всичко да го изгони с трети.

Топ съдийство!



Когато забравиш, че те гледат милиони

Американският национал ДаМаркъс Бийзли уринира на тъчлинията. По време на осминафиналната среща с Мексико халфът чакаше с неспокойствие да влезе в игра. Напрежението обаче си сподели думата и му се приходи по дребна потребност.

Опитът на Бийзли да се прикрие беше меко казано слаб. Той застана на коляно, създавайки усещане, че разтяга. Е, не съумя да заблуди никого...



Битката за Нюремберг


Ако потърсите " Битката за Нюремберг " в " Google ", няма да намерите сражения, най-малко не в дословния смисъл. На международното състезание през 2006 година обаче, Португалия и Холандия влязоха във война на футболния терен. Главният арбитър Валентин Иванов от Русия раздаде 16 жълти и 4 червени картона, освен това бе благосклонен в още куп други обстановки.

В последна сметка касапницата приключи с най-малък триумф - 1:0 за Португалия. Единствено попадение бе дело на Маниш.



Няма кой да спре Саленко


Олег Саленко не е измежду най-популярните съветски футболисти. Не е легенда, само че държи върха за брой попадения, маркирани в един мач от международно състезание - 5 във вратата на Камерун през 1994 година

Страхотното достижение на Саленко бе засенчено от това на Роже Мила в същия мач. Камерунецът вкара почетния гол за своите, с което стана най-възрастния голмайстор на мондиал със своите 42 години.

Май всички обичат Мила, като се изключи Саленко. Добре, и Христо Стоичков. Все отново става дума за това бясно Съединени американски щати '94. Тогава родната легенда раздели " Златната обувка " с съветския голаджия.



Няма кръв, няма фаул


Мондиал 1990. Тогава Аржентина не зависи от един състезател, а разполага със звезден тим. Сред огромните имена в състава на " гаучосите " е нападателят Клаудио Каниджа.

Срещу Камерун той е напът да означи популярен гол, пробвайки да премине през множеството футболисти на противника. Бенжамен Масинг няма желание да го пуска. Влиза толкоз жестоко в краката на Каниджа, че при шпагата... остава без бутонка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР