Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и

...
Момиче от Шумен намери портфейл с пари и карти и
Коментари Харесай

Момиче намери портфейл с пари и го предаде на полицията

Момиче от Шумен откри портфейл с пари и карти и ги върна на притежателя. Става въпрос за мъжки портфейл с 200 лв., дебитни карти и други банкови документи бил открит от 17-годишно момиче от Шумен, и предаден в полицията.
Ученичката от СУ „ Сава Доброплодни “ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в региона на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лв. и дебитни карти. Нямало персонални документи на притежателя на портфейла. Ученичката го предала незабавно в полицейското ръководство. Собственикът бил издирен и поканен в полицията,за да му бъде върнат.
Когато пристигнал в районното ръководство разказал, че в първия миг, когато го потърсили по телефона се изненадал. 35-годишният Айдън Али не съобщил в полицията за изгубената движимост, тъй като счел, че когато няма документ за идентичност вероятността да се откри била малко евентуална. Останал прелестно сюрпризиран, когато Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи.
„ За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този метод “, споделило пред полицейските чиновници 17-годишното момиче. В знак на признателност Айдън Али й дал парична сума. В първия миг Магдалена отказала да одобри парите, само че мъжът й разказал, че преди време неговият наследник намерил портфейл с пари и документи на мъж. Обяснил, че бил доста благополучен когато го върнал, и притежателят му дал банкнота от пет лв.. Доброто постоянно се възнаграждава, не го забравяй, споделил мъжът на момичето.
Ръководството на ОДМВР- Шумен поздравява Магадалена Христова за доблестната й постъпка и има вяра, ще делото й ще послужи за образец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР