Момчето е карало микробус с 57 афганистанци18-годишен ученик е хванат

...
Момчето е карало микробус с 57 афганистанци18-годишен ученик е хванат
Коментари Харесай

Хванаха ученик да превозва мигранти срещу 10 000 лева

Момчето е карало микробус с 57 афганистанци

18-годишен възпитаник е заловен в понеделник да транспортира мигранти. Това е станало на автомагистрала „ Тракия ” край Стара Загора, оповестяват от прокуратурата.

Младият мъж е притеглен като обвинен. Според прокуратурата той е превозвал с микробус 57 мъже - жители на Афганистан, които са желали да преминат страната в нарушаване на закона.

18-годишният възпитаник е имал потребност от финансови средства, не престават от държавното обвиняване. С него се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лева С.С. се съгласил и за задачата на 2 февруари двамата се срещнали. На ученика бил възложен товарен автомобил, благосъстоятелност на друго лице.

Афганистанските жители имали сделка с каналджии в Турция да бъдат превозени през България за сумите от 3000 евро/3500 $ на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието благодарение на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии минали на територията на България. Вървели пешком към 3-4 дни и на 27 февруари достигнали до с. Крумово градище, община Карнобат, където към тях се включили и други мигранти, тъй че достигнали 57 индивида.

На 28 февруари към 2 ч. С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8:00 ч. на км 196 на автомагистрала „ Тракия “ автомобилът бил спрян от чиновници на „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. На шофьорското място бил С.С. Той е неосъждан.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор младият мъж е арестуван за период до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районния съд в Стара Загора за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Работата по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР