Момченце успя да засенчи папа Франциск на днешната обща аудиенция

...
Момченце успя да засенчи папа Франциск на днешната обща аудиенция
Коментари Харесай

Момченце прекъсна речта на папата, заигра се до него

Момченце съумя да засенчи папа Франциск на днешната обща визита във Ватикана, предадоха международните организации.

6-годишният Венцел Вирт участвал на общата визита дружно с родителите си. В даден миг обаче детето се отегчило и се качило на сцената във ватиканската зала за аудиенции. Швейцарските гвардейци и ватиканските жандармеристи не се възпротивили на появяването на малчугана и го оставили да тича и си играе на воля към Франциск, до момента в който останалите духовници четели религиозни текстове на разнообразни езици.

Майката на детето се тормозила и се доближила до сцената, с цел да прибере детето. Тя обяснила на папата, че момченцето не можело да приказва. Папата й споделил: " Оставете го тук, оставете го ". Тогава майката се дръпнала и детето траяло да си играе.

Когато Франциск взел най-после микрофона, с цел да приказва на общата визита, той разказал, че дребният Венцел имал говорни проблеми, само че знаел по какъв начин да комуникира и да показва себе си.

" И той има нещо, което ме кара да се замисля, а точно той е свободен. Да, той е неизпълнителен, само че е свободен ", сподели папата. После добави: " Когато Исус е споделил, че би трябвало да сме като децата, това значи, че би трябвало да имаме свободата, която детето има пред татко си ".

По-късно бащата на дребния Венцел описа пред публицисти, че синът му имал с изключение на проблемите с говора и поведенчески проблеми. Семейството пътувало от Верона до Рим за аудиенцията при папата и детето било изморено от дългия път и от чакането, ето за какво се изявило по този метод през днешния ден, описа още бащата. Той добави, че когато дребният Венцел научил, че фамилията му ще върви в Рим, с цел да види папата, той бил доста разчувствуван.

Папата, който е аржентинец, пък бил разчувствуван, че у детето има и аржентинска жила, защото майката на Венцел била с двойно поданство - италианско и аржентинско.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР