Моля те, Израел, дай ни този граничен пункт, заяви координаторът

...
Моля те, Израел, дай ни този граничен пункт, заяви координаторът
Коментари Харесай

ООН моли настоятелно Израел да отвори граничния пункт Керем Шалом за хуманитарна помощ за Газа

" Моля те, Израел, дай ни този граничен пункт ", съобщи координаторът на Организация на обединените нации по въпросите на филантропичната помощ Грифитс, който е и заместник-генерален секретар на международната организация.

 

Координаторът на Организация на обединените нации по въпросите на филантропичната помощ Мартин Грифитс съобщи нощес, че моли настоятелно Израел да разреши до линията Газа да доближи помощ през граничния израелски пункт към анклава " Керем Шалом " в границите на проекта от 10 точки за облекчаване на потребностите на локалното палестинско население, съобщи Ройтерс.

 

" Керем Шалом ", апелирам те, Израел, дай ни този граничен пункт ", съобщи Грифитс, който е и заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации, в наличието на представители на медиите в Женева. Той уточни, че през граничния контролно-пропускателен пункт " Керем Шалом " са прекосявали 60 на 100 от камионите с помощи за линията Газа, преди на 7 октомври да избухне спорът сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

 

Доставянето на филантропична помощ за палестинците в линията сега се позволява през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах " на египетската граница. По предопределение този пункт е за пешеходци, а не за камиони, отбелязва Ройтерс.

 

Други точки от проекта, показан от Грифитс, са да се улеснят филантропичните организации в обезпечаването на непрекъснат поток от камиони с помощи към линията Газа и да им се позволи да отворят на място пунктове за систематизиране на помощите измежду цивилните палестинци. Координаторът на Организация на обединените нации акцентира и потребността да се отвори повече място за заслон на останалите без домове палестинци в учебните заведения и в публичните здания в целия анклав и да се подсигурява, че те няма да са обект на неприязън.

 

" Това са дейностите, нужни за преодоляване на кръвопролитието ", сподели Грифитс. " Планът е изчерпателен и ние сме решени да настояваме за всяка негова стъпка, само че ни е нужна интернационална поддръжка ", добави той.

Отделно от изказването си пред представители на медиите Грифитс съобщи в обява в обществената платформа " Екс ", че " се е ужасил " от информациите за влизане на израелски военни в болничното заведение " Аш Шифа "  в град Газа.  " Защитата на новородени бебета, пациенти, медицински личен състав и цивилните като цяло би трябвало да бъде сложена над всички други проблеми ", написа Грифитс.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР