Моля, изпратете това послание към България – Франкфурт е мястото,

...
Моля, изпратете това послание към България – Франкфурт е мястото,
Коментари Харесай

Кметът на Франкфурт се гордее с българските си съграждани

Моля, изпратете това обръщение към България – Франкфурт е мястото, където българите са добре пристигнали да живеят и да развиват своята кариера. Ние се гордеем с българските си съграждани. Те са работливи и амбициозни. Пазят своята еднаквост и в същото време с това са добре интегрирани. Това съобщи кметът на Франкфурт на Майн Петер Фелдман, който посрещна вицепрезидента Илияна Йотова. Специално за визитата на българската делегация пред постройката на кметството бе издигнато българското знаме.

Вицепрезидентът благодари за грижите, които управата на града поставя за българската общественост. Илияна Йотова изиска подпомагане за даване на пространства за провеждането на занятията на съботно-неделните учебни заведения – проблем, който споделиха българи на среща с нея.

Петер Фелдман показа, че имигрантите съумяват да се интегрират, защото не се капсулират в своите общности. Кметът на Франкфурт не е склонен със схващането, че колкото повече са имигрантите, толкоз повече са проблемите. Градът е привикнал с чужденците и те се възприемат от локалното население като преимущество за неговото развиване. Франкфурт е град, в който живеят в мир и съгласие хора от доста националности, приказват се над 200 езика. 50% от жителите на Франкфурт не са родом от града, а сред 70 и 80% от децата са с мигрантски генезис.

„ Моделът на Франкфурт може да бъде образец за доста градове в Европа “, акцентира вицепрезидентът Илияна Йотова и уточни, че българите са доста търпелив народ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР