Молдова удължи извънредното положение в областта на здравеопазването до 15

...
Молдова удължи извънредното положение в областта на здравеопазването до 15
Коментари Харесай

Молдова удължи извънредната епидемична ситуация до 15 юли

Молдова удължи изключителното състояние в региона на опазването на здравето до 15 юли.
Националната комисия за изключителната обстановка в публично здраве взе това решение по отношение на сложната епидемиологична обстановка на фона на разпространяването на новия ковид, предава Българска телеграфна агенция.
До 15 юли в Молдова е неразрешено събирането на публични места на групи от по повече от трима души. Напълно е неразрешено посещаването на спортни и детски площадки. Хората над 63 години могат да напущат домовете си единствено при сериозна нужда.
По време на изключителното състояние са неразрешени сватбите, празнуванията на рождени дни, кръщенетата и други типове празненства с всеобщо присъединяване на хора. Образователните институции, детските лагери за отдих и нощните клубове няма да работят до 15 юли.
Извънредното състояние може да бъде удължено според от епидемиологичната обстановка в страната. Молдовските управляващи удължиха до 15 юли и възбраната за експорт на медицински маски. Правителството означи, че броят на инфектираните с ковид в страната продължава да пораства и до момента в който епидемиологичната обстановка не се усъвършенства, е належащо да се ограничи износът на артикули от първа нужда. Броят на записаните инфектирани с ковид в Молдова е 15 078. От тях 8 599 души са оздравели, а 502 са умряли. Над 450 индивида са в тежко здравословно положение. В регион Тараклия, където популацията е най-вече българско, 333 души, в това число 18 деца, са се заразили с ковид от началото на епидемията. От тях 149 са оздравели, а седем са умряли. 177 поданици на региона не престават да се лекуват - 42 в болница и 135 вкъщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР