Молдова получи френски радар. Доставката ида дни след многобройните нарушения

...
Молдова получи френски радар. Доставката ида дни след многобройните нарушения
Коментари Харесай

Френски радар ще пази Молдова

Молдова получи френски радар. Доставката ида дни след многочислените нарушавания на границите ѝ по време на съветския обстрел на Украйна

Министерството на защитата на Молдова заяви, че е получило радар Ground Master 200 от френската компания Thales, който е кадърен да сканира въздушното пространство в радиус от 250 км и може да бъде интегриран в противовъздушната защита на страната, предава AFP.

В тази връзка министърът на защитата на страната Анатоли Носатий съобщи: " Неотдавнашните произшествия, при които беше нарушено въздушното пространство на страната ни, още веднъж насочиха вниманието на управляващите към спешната нужда от подсилване на отбранителните способности на Молдова. "

След нападението на Русия над Украйна Кишинев неведнъж твърдеше, че съветски ракети и безпилотни самолети са навлезли във въздушното пространство на Молдова.

Молдовските управляващи оповестиха проектите си за закупуване на радар през септември; те не разкриха цената.

Молдова осъди руската експанзия против Украйна и от този момент уверено насочи външната си политика към интеграция в евроатлантическите институции.

Миналата седмица Европейски Съюз публично предложения Молдова, дружно с Украйна, да се причисли към договарянията за участие в ЕС; този развой обаче може да отнеме доста години без гаранции за триумф.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР