Можете да имате целия трафик в света, но ако не

...
Можете да имате целия трафик в света, но ако не
Коментари Харесай

Магнити за трафик

Можете да имате целия трафик в света, само че в случай че не можете да обръщате този трафик в евентуални клиенти, не можете да изградите фуния, която да ви помогне да вършиме продажби. Без продажби не можете да имате доходи. И без доходи не можете да реинвестирате назад в трафик и генериране на евентуални клиенти. С електронна книга или безвъзмезден курс имате опция да стимулирате евентуални клиенти към вашия бизнес. Следващите пет източника на трафик са места, където можете да намерите хора за вашите " магнити ". Някои от тези източници са безвъзмездни, а някои от тях са платени, само че е за препоръчване да започнете с безплатните източници на трафик и по-късно да се обърнете към платените източници на трафик.

Органичен трафик за търсене

Трафикът с органично търсене е трафикът, който идва от търсачките. Не е нужно да плащате за този трафик. Всяка търсачка има платени описи за търсене и безвъзмездни описи - в случай че се уверите, че вашите страници се демонстрират в резултатите от търсенето за съответни основни думи, тогава ще можете да употребявате доста трафик и няма да е належащо да плащате за това.

Единственият проблем с органичния трафик на търсене е, че целевите ви страници няма да се класират елементарно в търсачките. Търсачките избират тежки страници със наличие и те не класират добре целевите страници.

Трябва да насочите трафика за търсене към страници в блогове и по-късно да употребявате онлайн инструмент за преобразяване на посетителите в евентуални клиенти. За да получите добър трафик от търсене в страниците на вашия блог, би трябвало да имате ужасно наличие, препратки и добра SEO страница.

Платен трафик за търсене

Друг способ за привличане на трафик към вашите водещи страници е от описи с платено търсене. Обявите за платено търсене костват пари, само че в случай че знаете по какъв начин да обръщате вероятните си клиенти в продажби, тогава можете да си позволите да платите за кликванията. Можете да конфигурирате рекламите си с платено търсене на инструмент като Гугъл Ads, където да настроите реклами с платено търсене в търсачката на Гугъл.

Всяка търсачка има инструмент за реклама. Проучете разнообразни търсачки, които ще ви оказват помощ да търсите артикули в границите на една ниша. Можете да рекламирате и с тези източници. Хубавото на платения трафик за търсене е, че търсачките няма да се двоумят да насочат трафика към вашите водещи страници. Макар че е мъчно да класирате страниците си с евентуални клиенти по органично търсене, няма безусловно никакъв проблем с платеното търсене.

Единственият минус на платения източник на трафик е, че би трябвало да платите за него. Но в случай че можете да получите ROI от трафика, можете да го мащабирате бързо. Може да отнеме няколко седмици или месеци, с цел да започнете да получавате забележителен органически трафик към вашия уеб страница, до момента в който платените реклами в мрежата за търсене могат да се мащабират бързо. Можете да преминете от 1000 гости дневно до 10 000 гости дневно единствено за една нощ. Просто би трябвало да увеличите рекламния си бюджет.

Показване на реклами

Дисплейните реклами са текстови и банерни реклами, които виждате на други уеб страници. Много от дисплейните реклами се управляват от самата мрежа на Гугъл, само че те не са единственият вид дисплейни реклами.

Ако сте издател и желаете да пускате реклами на уеб страницата си, можете да се регистрирате за програмата Гугъл AdSense и да пускате реклами на уеб страницата си. Въпреки че не предлагам потреблението на дисплейни реклами за обезпечаване на доходи от вашия уеб страница, това е добър метод да генерирате трафик като рекламодател, разяснява за Еntrepreneur Дийпак Канакараджу, основен изпълнителен шеф на LearnToday.com.

Предимства на дисплейните реклами:
Има безграничен източник на огромен трафик, който да употребявате.Дисплейните реклами са евтини.Можете да пускате текстови дисплейни реклами или графични реклами.Можете да извършите пренасочване с дисплейни реклами.
Недостатъци на дисплейните реклами:
Рекламите се демонстрират на хора, които нямат желание да купуват.CTR (съотношение на кликване) ще бъде по-малкоПреобразуванията ще бъдат по-малкоПонякога може да получите невалидни кликвания върху рекламите си и отново да получите такса за това. Това са кликвания с ботове, а не действителни човешки кликвания.Дисплейните реклами се подценяват от хората и с времето стават по-малко ефикасни.
Сега дано да разгледаме другите типове дисплейни реклами.

Дисплейни реклами на Гугъл: Дисплейните реклами на Гугъл са отличен източник на трафик, защото те не демонстрират единствено графични реклами, само че и текстови реклами. Когато пускате реклами в мрежата за търсене в Гугъл, можете да активирате дисплейната мрежа дружно с нея. Гугъл ще пусне композиция от реклами в мрежата за търсене и дисплейни реклами. Въз основа на поръчките за търсене, Гугъл знае кой е по-вероятно да кликне върху дисплейните реклами и демонстрира рекламите единствено на тях. Такива дисплейни реклами са добре ориентирани и получават по-добър CTR от общите банерни реклами.

Фейсбук реклами: Фейсбук е една от най-големите мрежи за дисплейни реклами в света. Те пускат реклами на платформата Фейсбук, само че също по този начин пускат реклами в Instagram и други уеб страници (наречени мрежа от аудитории.)

Естествени реклами: Естествените реклами не наподобяват като реклами, само че наподобяват като рекомендации за наличие. Един от минусите на естествените реклами е, че рекламите нормално са с доста ниско качество. Хората популяризират всевъзможни неща, когато става въпрос за естествени реклами. Но в това време естествените реклами могат да обезпечат доста на ниска цена трафик и са чудесни за брандиране.

Партньорски трафик 

Можете да дадете процентна комисионна от продажбите си на вашите сътрудници и да им позволите да разпространяват вашите артикули. Ако продавате цифров артикул, ще давате партньорска комисионна единствено за продажбите. Не е належащо да давате комисионни за трафика, който се насочва към вашите страници. Това е безвъзмезден метод за приемане на трафик.

Трафик от препращане

Можете да създадете акция, в която да накарате хората да насочват други към отключване на предложения. Рефералните маркетингови акции са сходни на партньорските акции, само че при тях няма парична комисионна. Идеята е, че давате награди на хората (най-вече цифрови продукти), когато хората насочват други хора към вашата марка. Не можете незабавно да обръщате тези рекомендации в клиенти. Трябва да изградите доверие с тях, като употребявате автоматизация на маркетинга. 

Източник: Дийпак Канакараджу, основен изпълнителен шеф на LearnToday.com за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР