Може ли това, което ядете, наистина да повлияе на съня

...
Може ли това, което ядете, наистина да повлияе на съня
Коментари Харесай

Яжте за по-добър сън киви

Може ли това, което ядете, в действителност да повлияе на съня ви?

Експертите са съгласни, че макар че не всички се нуждаем от осем часа сън на нощ, има ограничаване за това кое е здравословно и кое не. Ако постоянно получавате по-малко от пет часа кип на нощ, това не е добре – тялото ви се нуждае от това време, с цел да се подмлади и възвърне. Но може би по-важно е качеството на съня, който получавате.

Ако ви е мъчно да се отпуснете през нощта, може да не получавате задоволително първокласен сън и това може да има големи последствия както за вашето психическо, по този начин и за физическо здраве.

Но могат ли някои храни в действителност да ни улеснят да заспим – и в случай че да, кои си коства да опитаме?

Как СОЛЕНАТА вода ви оказва помощ

1. Соеви зърна

Храните с високо наличие на аминокиселината L-триптофан могат да оказват помощ за съня, защото L-триптофанът е нужен за производството на серотонин, релаксиращият и успокоителен мозъчен невротрансмитер. Триптофанът се среща естествено в избрани храни, тъй че можете да ги употребявате във вечерното си хранене, с цел да ви помогне да заспите.

Ако следвате рекомендацията постоянно да приемате протеини с въглехидрати, с цел да поддържате равнищата на кръвната си захар постоянни, това трансформира всичко. Инсулинът, който се отделя, когато ядете въглехидрати, се употребява от другите аминокиселини, а триптофанът може да премине през кръвно-мозъчната преграда.

Соевите зърна имат релативно висока централизация на триптофан, до момента в който пилешките гърди, сьомгата и яйцата съдържат положителни равнища. Опитайте се да включвате някои от тези храни в диетата си всеки ден, с цел да получите предложеното количество. Трябва да избягвате алкохола, в случай че не спите добре, защото някои проучвания демонстрират, че той блокира превозването на триптофан в мозъка, да не приказваме, че може да потисне REM частта от цикъла ви на сън.

2. Топло мляко
Защо е целесъобразно дамите да ядат 2 кивита всеки ден
Един от най-сочните и потребни плодове е кивито. Освен, че е безобразно вкусно, то е богато на редица минерали и витамини, от които тяло...
Прочети повече
Може да звучи като приказка от предишното, само че млечната напитка преди лягане в действителност може да ви помогне да спите по-дълго.

Пълномасленото мляко е по-добро, защото мазнините забавят изпразването на стомаха. Това не би трябвало да е мощно сладка напитка, само че нещо млечно, което съдържа лактоза и малко захар.  

3. Пребиотици

Ново проучване демонстрира, че пребиотиците могат да подкрепят съня. Едно изследване, оповестено в списание Frontiers in Behavioral Neuroscience, откри, че пребиотиците оказват помощ както за REM, по този начин и за не-REM съня след стресово събитие.

Пребиотиците – да не се бъркат с пробиотиците, които намирате в живото кисело мляко – работят като храна за положителните бактерии в червата ни. Те са диетични фибри, които се намират естествено в храни като корен от цикория, артишок, недопечен чесън, праз и лук.
4 аргументи да ядем кивито с кората
Кивито е цитрусов плод с ненадминати вкусови качества и потвърдени изгоди за здравето. Той е безпаричен на калории и подобаващ даже за хората, с...
Прочети повече
Има мощни връзки сред мозъка ви и червата ви, толкоз доста, че червата постоянно се назовават ​​вашия втори мозък. Той има своя лична комплицирана нервна система и също по този начин създава серотонин, невротрансмитерът „ да се чувстваш добре “, тъкмо като мозъка ти. “

Защо хлябът с КВАС е толкоз потребен

4. Киви

Кой би си помислил, че положителното остаряло киви може да ни помогне да вземем малко повече сън? Но наподобява е правилно. Многобройни изследвания демонстрират, че този дребен зелен плод може да помогне за съня, да ни резервира по-дълго спим и да усъвършенства успеваемостта на съня. „ Кивито съдържа положителни равнища на антиоксиданти, а също и серотонин, за които е потвърдено, че оказват помощ при проблеми със съня “. Два плода киви, употребявани един час преди лягане, са най-хубавият метод да си подсигурите оптималните пози от него.

5. Леща

Лещата обезпечава положителни равнища на фолиева киселина. Недостигът на фолиева киселина е обвързван с проблеми със съня, тъй че яденето им може да бъде потребно. Освен това те са добър източник на триптофан. Опитайте ги в супи или студени като салата.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР