Може ли разрушителното въздействие на комета в далечното минало на

...
Може ли разрушителното въздействие на комета в далечното минало на
Коментари Харесай

Комета, ударила Земята преди 13 000 години, създава човешка цивилизация

Може ли разрушителното влияние на комета в далечното минало на Земята да е трансформирало вечно човешката цивилизация? Отговорът дава порталът „ Спейс “.

Учените считат, че клъстер от кометни части може да се е разрушил на повърхността на Земята преди 13 000 години, в най-катастрофалното влияние от събитието, умъртвило огромните динозаври на Земята преди към 66 милиона години. В ново изследване екип, управителен от Мартин Суатман, академик от Университета в Единбург, Шотландия, проверява въздействието и по какъв начин то на Земята.
 Засякоха първата комета пришелец в Слънчевата система Засякоха първата комета " пришелец " в Слънчевата система
Учени засякоха първата комета, която идва от място отвън Слънчевата система. Те към момента откриват произхода на небесното тяло и работ...

Докато първите Homo sapiens се появяват сред 200 000 и 300 000 години, в доста по-далечно минало от това събитие, откривателите откриват, че тази злополука с комета в действителност съответствува със обилни промени в метода на самоорганизацията на човешките същества.

Учените са изследвали теорията, че комета е блъснала Земята преди 13 000 години, анализирайки геоложки данни от областите, където съгласно тях тя може да е блъснала, а точно Северна Америка и Гренландия. Те разкрили високи равнища на платина, доказателства за извънредно високи температури, които биха могли да разтопят материали на мястото, и нанодиаманти, които учените знаят, че могат да бъдат основани от детонации и могат да съществуват в комети.

Този труд се основава на предходни проучвания, които допускат, че доста влияние може да е предшествало началото на интервала на неолита, първата част от каменната епоха, през която са настъпили редица съществени развития в човешката цивилизация, като да вземем за пример забележителни, архитектурата и каменните принадлежности.

По това време в историята хората от „ Плодородния полумесец “, който обгръща страните, които през днешния ден познаваме като Египет, Ирак и Ливан, се разграничават от номадския метод на живот с преобладаващи активност като ловуването, към по-постоянни селища.
 Астероид с диаметър от 200 метра доближава Земята Астероид с диаметър от 200 метра доближава Земята
Големият метеорит 2015 KJ19, който е по-голям от височината на пирамидата на Хеопс, ще се приближи до Земята на 14-ти май, написа БГНЕС,...

„ Тази огромна галактическа злополука наподобява е била запечатана върху гигантските каменни стълбове на Гьобеклъ Тепе (в Турция]), евентуално „ първият храм в света “, обвързван с произхода на цивилизацията в Плодородния полумесец в Югозападна Азия. Така че, безусловно, стартът на цивилизацията е даден с гръм и тропот ", съобщи Саутман в изказване.

Въпреки че новото изследване е, екипът признава, че са нужни повече доказателства и повече проучвания, с цел да се разбере по-добре по какъв начин това влияние е могло да повлияе на световния климат и в последна сметка на човешките цивилизации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР