Може и да е по-просто. Има зеленчуци, сякаш специално измислени

...
Може и да е по-просто. Има зеленчуци, сякаш специално измислени
Коментари Харесай

Кои са най-лесните за отглеждане растения?

Може и да е по-просто. Има зеленчуци, като че ли особено измислени за начинаещи в градинарството. С минималния разход на труд, време и нервни, те порастват, дават плодове. Какви зеленчуци се отглеждат най-лесно? 

Ето нашите 8 от най-непретенциозните култури в развъждането...

1. Хрян

Този зарзават е водач в нашата ранглиста на най-лесните за развъждане растения. Той е дълголетен, пораства на всяка почва, обича сянка, пораства бързо от коренището. Толкова бързо, че градинарите избират да засаждат хрян на лимитирана повърхност (в противоположен случай по-късно ще би трябвало да унищожите непотребния напредък и това към този момент не е толкоз лесно).

2. Ревен

Друго многогодишно растение, което пораства добре на сянка и се развъжда посредством делене на храста. Ако вашите съседи отглеждат ревен, поискайте парче от корена. Ревенът, отгледан от корена, ще пораства по-бързо и ще бъде с дебели сочни стъбла. Но не е мъчно да се отглежда ревен и от семена.

3. Цвекло

Може би от всички кореноплодни култури единствено развъждането на цвекло не основава особени компликации. Единственото нещо, което цвеклото не обича, са киселите почви. Цвеклото обича слънцето, само че понася добре и светлата сянка. То нормално се полива един път на всеки три дни; изисква се по-често поливане, в случай че е доста изсъхнало лятото.

4. Лук 

Лукът на пера се отглежда от деца в детските градини и това споделя всичко. 

5. Грах

Грахта може да бъдат изсушена, консервирана или замразена за зимата. Грахът е скромен, може да се засажда на всяко свободно парче земя, ще дава култури както на сянка, по този начин и на бедна на минерали почва.

6. Картофи

Обикновено картофеното поле заема огромна повърхност от градината, а това ни кара много да се поизпотим от време на време през лятото, изключително, в случай че би трябвало да ги плевим. Но в случай че не гоните размерите, а засадите единствено няколко лехи картофи, можете да получите годишна продукция без никакви спомагателни старания.

7. Тиквички

Всичко, от което тиквичките се нуждаят за устойчиво плододаване е слънчево място, топло време и липса на продължителни дъждове. Само това! Те се засаждат в земята на дълбочина 4-5 сантиметра. Веднъж на всеки 10 дни се поливат.

8. Зелен боб

Зеленият боб или аспержите са просто божи подарък. При добра плодородна година малко парче земя, засадено със зелен боб може да изхрани огромно семейство и даже да изпълни фризера с ресурси от потребни зелени (лилави или жълти) шушулки. Сортовете шубраци не изискват доста и са доста елементарни в селскостопанската технология.

Желаем ви триумф и огромни реколти!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР