Може да играеш правилен, атрактивен, печеливш, дори красив футбол. Едно

...
Може да играеш правилен, атрактивен, печеливш, дори красив футбол. Едно
Коментари Харесай

Това беше оригиналният Левски

Може да играеш верен, атрактивен, печеливш, даже хубав футбол. Едно е обаче да играеш футбол, друго да имаш аудитория, която да те гледа. Както се споделя, когато обстоятелствата приказват, даже непростосмъртните мълчат. Кипящ казан - това бе стадион " Георги Аспарухов " през вчерашния ден вечерта. Изпълнен съвсем до краен лимит с празно пространство единствено в мястото за посетители. И тук задавам риторичния въпрос за какво единствено 40-50 почитатели следват този толкоз популярен клуб Лудогорец, изправял се и играл почтено против Реал (Мадрид), Ливърпул и ПСЖ. Защо най-малко 400-500 индивида не отидат да го гледат с Левски, като толкоз доста му се възхищават. И къде са тези хилядите от " Васил Левски " за огромните интернационалните дуели.

Но това с публиката към този момент е ясно,

въпросът за смисъла

на начинанието

остава открит.

Какво обаче се видя в първия в действителност сериозен тест за Делио Роси. Промяната несъмнено е налице. Делио е добър треньор с ясни цели. Основен, тимът му да не допусне гол в мача. След като не е позволил, да сътвори няколко шанса да вкара. Простички неща, които левскарите вършат при този треньор и за които не можеха да си помислят при предходни. Делио е нещо като Люпко единствено с 15 години по-млад. Футболът му е явен, чете играта със затворени очи. С него Левски ще бъде мъчно сразим. Не инцидентно публиката за три седмици го заобича безумно. Сега към този момент сините почитатели могат да вървят умерено на мач без боязън от инфаркт. Видяха на какво е кадърен тимът на 6 септември и това ги изпълва с убеденост. Видно е, че този треньор си прави работата добре. А почитателите постоянно ще простят, че не може да трансформира Прохазка или Панайотов в международни звезди.

 Левски и Лудогорец не се победиха на стадион
С джобче горещи картони и орлов взор: Рефер №1 опорочи Мача на сезона в Първа лига! (ВИДЕО)

Екшънът беше цялостен, Йоргачевич изпратен като крал

Самият мач мина под контрола на Лудогорец, само че някак превъзходството остана единствено на книга. Много повече регистрирани удари към вратата на Левски, една дузина корнери и пет-шест полуопасности. Ако броим чистите положения обаче, те бяха поравно. Другото бе зелено превъзходство на вятъра. Левски се бранеше доста добре и в нито един миг не позволи да бъде натиснат съществено.

Отложеният мач изигра своята роля. От показаното на терена и отвън него се видя, че през този сезон към този момент

ще имаме сериозна

борба за купата.

Съперниците са три - Лудогорец, ЦСКА и Левски, и всеки пряк мач сред тях ще е със златно покритие. Този сред Левски и Лудогорец свърши работа и на ЦСКА, тъй като алените най-малко до огромното дерби със сините ще водят умерено в класирането. Вечното дерби този път няма да е единствено за авторитет, само че и позната борба за първото място. Което, да си признаем, е напълно друго нещо. Ако двата гранда продължат възходящото си показване, чакам 30 000 фенове на " Васил Левски " през октомври, което ще ни върне в едни позабравени времена.



За голямо страдание няма по какъв начин да се подмине скандалното съдийство. Каквито и лекции да им изнесат и каквито и ментори да им назначат, българските реферчета си остават несъстоятелни. В този мач изгоря и мантрата за най-проспериращия млад арбитър - Никола Попов. Ако в действителност комисията си е на място, Попов би трябвало да бъде спрян за остатъка от шампионата. Изгонването на Митрев бе единственото вярно решение, взето от Попов в мача, и то е в актива на помощника му. Преди това обаче по незнайни аргументи не изгони Натанаел, а при злокобния му удар без топката в лицето на Вутов може би трябваше да се отсъди и дузпа. Изгонването на Сисиньо също бе някаква хумореска. При толкоз доста груби влизания тъкмо най-безобидното Попов избра да накаже с пряк цвят на картона. През второто полувреме Панайотов беше за три поредни жълти, Попов му изнесе три следващи лекции, без да извади даже един. Накрая присъди единствено две спомагателни минути, а му се искаше да свири още в 90-ата минута. Трагичен и починал от боязън по всички параграфи, това бе международникът Никола Попов в този не чак толкоз напечен мач, комплициран от него тотално. И докаран до еднакъв, който по този начин или другояче бе най-логичният резултат.

И при неприятно съдийство стана не неприятен мач. Направи го Левски, тъй като имат на пейката човек, който ги изпраща с ясна визия какво би трябвало да се случва на терена. И въпреки всичко, с цел да станат нещата още по-добри, половината тим би трябвало да бъде сменен. Защото каквито и да са Лудогорец, техните два бека могат да разминат с финтове всеки на терена, а двата бека на Левски не могат да финтират даже себе си. Трябва класа, в случай че искаш да гониш високи цели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР