Може би сценарият на руското командване не се осъществява. Първоначално

...
Може би сценарият на руското командване не се осъществява. Първоначално
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Непосредствена опасност за националната сигурност на България ще има, ако конфликтът продължи

Може би сюжетът на съветското командване не се реализира. Първоначално всички анализатори говореха за блицкриг - заличаване на военната инфраструктура и на въоръжението. Около 30 самолета на украинската авиация са изумени още на земята. Руските военни унищожиха доста ракетни комплекси, бази за горива, хранилища с боеприпаси. Но частта за бързо развиване на военните дейности не се реализира. Военната формация на украинците при границата сред Донбас и Луганск към момента е на място и задържа настъплението напред. Това сподели за БНР Красимир Каракачанов, министър на защитата в интервала 2017 - 2021 година.

По думите му " е ясно по какъв начин ще приключи войната ": " Военната победа ще е на съветска страна. Въпросът е на цената на какво. Не съм оптимист, че руснаците и украинците ще намерят решението. В посоката към търсене на мирното решение би трябвало да се намесят силите от Европейския съюз. Държавите в Европа ще бъдат големите пострадали след украинците. Европейски Съюз би трябвало да излезе от ролята си на реализатор на резолюциите на НАТО или на решенията на Щатите и да има лична самодейност. Спокойно водачите могат да предложат преустановяване на военните дейности и договаряния, които да се проведат в неутрална страна ".

" Реално е това да се случи, без значение кой ще е отговорен по-късно - руснаци или украинци. Не инцидентно Полша, която имат две ескадрили, не изпраща муниции. Призивът на Володимир Зеленски за затваряне на въздушното пространство, което НАТО да подсигурява, значи Трета международна война “, сподели Каракачанов.

Каракачанов е безапелационен, че при дипломатическите договаряния би трябвало да бъде зачетен суверенитетът на украинската страна, " тъй като в тази част на Европа при толкоз доста спорове, натрупвани над 100 години, едно териториално осакатяване на Украйна, би заложило бомба в бъдеще ".

" От друга страна Русия би трябвало да получи гаранции, че на територията на Украйна няма да бъдат разполагани нуклеарни оръжия, непознати войскови сили. Статут на Украйна като този на Австрия, на Финландия, като страна, която не взе участие във военното блоково преразпределение. Това би била естествена основа за търсене на компромис “, съобщи Каракачанов.

" Непосредствена заплаха за националната сигурност на България ще има, в случай че спорът продължи, има сюжети той да продължи още месеци, не дни. Войната не е това, което виждаме по малкия екран, пристигнаха в България задоволително бежанци, дано ги чуем какво споделят. Войната не е нещо, с което можем да си играем “, разяснява още Красимир Каракачанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР