Може би основната конспиративна интрига от изминалата седмица изтече в

...
Може би основната конспиративна интрига от изминалата седмица изтече в
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: САЩ ни спасиха от предателство!

Може би главната тайна конспирация от миналата седмица изтече в медиите, някои от детайлностите от договарянията, които се организираха предходната пролет в Истанбул сред делегациите на Русия и Украйна. Преговорите, както си спомняме, бяха прекратени от украинската страна по гледище на американците. И тогава Зеленски и даже с обособен декрет забрани на себе си и на всеки различен да договаря с руснаците за мир. След това тази тематика изчезна от дневния ред за повече от година.

И по този начин, предходната седмица в действителност като гръм от ясно небе президентът на Беларус Лукашенко разгласи, че по време на миналогодишните договаряния с украинците една от точките в идното съглашение е било направено предложение за някакво „ дълготрайно съглашение “, " срочен наем ” на Крим от Русия.

Първо, нямаше нищо сходно! Второ, никой не е чувал за сходно нещо! И откакто трансферира всички стрелки на „ батка “, способността му да основава интриги от нулата, информацията побърза да се слее в „ анриал “ и да въздъхнем с облекчение.

Но тук, в хода на икономическия конгрес в Санкт Петербург, тази информация беше озвучена от не какъв да е, а от съветския президент Владимир Путин, който удостовери, че договарянията са в ход и че планът за „ Договор за непрекъснат неутралитет “ и гаранции за сигурност на Украйна “ е бил освен написан, само че и парафиран (получил е авансово одобрение) от ръководителя на украинската преговорна група Давид Арахамия и той е сложил своя автограф.

Според президента планът съдържа 18 члена „ за гаранции “ и приложения, свързани с въоръжените сили „ и други неща “: „ Всичко е записано - до единици военна техника и до военнослужещи сили. “

И, съдейки по всичко проличава, че една от осемнадесетте точки може да бъде доста дълготрайната аренда на Крим, с която Москва сякаш се е съгласила.

Разбира се, натурален е въпросът за ориста на Донбас в този контракт, какъв би трябвало да бъде той, дълготраен ли е договорът? Или, както да вземем за пример в „ Минските съглашения " – референдум и „ специфичен статут " в границите на Украйна? Мисля, че с времето ще научим това.

Едно е ясно - че в хода на тези договаряния Русия, преследвайки задачата за реализиране на правни гаранции за безпристрастен статут на Украйна, съдейки по изказаните детайлности, е била подготвена освен да се върне към първичните си позиции, само че и, в случай че приемем съществуването на уговорка за Крим, даже да промени личната си конституция, т.к. към този миг Крим беше част от Русия от осем години и съветската конституция недвусмислено не разрешава подчинение на национална територия на който и да било. Всъщност това би било противоконституционно деяние и към този момент е закрепено в контракта, парафиран от Украйна!

Трябва да признаем, че бурята, която тогава се развихри в общественото пространство по тематиката за готвената в Истанбул, фактическата „ капитулация ” на войната и съветските национални ползи, имаше много солидна почва под себе си.

След голям брой измами, нарушавания от Украйна и Запада (който в новия Договор още веднъж беше взет като " медиатори и гаранти " ) на всички поети контракти и съглашения, Русия още веднъж трябваше да се задоволи с следващото, нищо не означаващо парче хартия с подписи, и да считаме, че Украйна ще се съобрази с него, а Западът в лицето на Съединени американски щати, Франция, Германия ще подсигурява.

Какво е това, в случай че не самозаблуда и изменничество към тези цели на СВО, които бяха оповестени малко преди този момент?

Нека оставим отвън скоби цялата порочност на тази история. отидете на тези договаряния. А те са явни - голяма неточност, направена при планирането и започването на СВО, когато след седмица на военни дейности стана ясно, че нито една полицейско-мироопазваща интервенция няма да проработи, и че следва сложна война.

Стана ясно, че съветската мечка е хваната в остарялата, само че потвърдена в Ирак и Югославия клопка на " предизвикана " експанзия. И доста чиновници в Кремъл се уплашиха от вероятността за бъдещето. Страната явно не беше подготвена за огромна война. И тогава стана очевидно, че е зародил " кротичък проект " - по какъв начин да се излезе от клопката с малко кръв въз основата на договарянето с Украйна на съглашение, което ще устройва и двете страни.

Трябва да кажа, че за Киев в този миг обстановката също изглеждаше като патова обстановка. Той беше още по-малко квалифициран за дълга война от Москва, само че тогава на сцената излязоха основните „ ловци “, стартира ловът на съветската мечка - американците и британците.

Тогава те разкриха на украинците своите карти, изложиха на масата проекти за смазване на Русия по линията на Ирак и Югославия и убедиха Зеленски и екипа му да отидат до края.

Те дадоха обещание цялостна и неограничена финансова и военна помощ и след резултатите от сполучлива война също големи преференции за сметка на Русия и големи репарации от нея.

Парафираният контракт незабавно беше дезавуиран и украинската делегация отлетя вечно в Киев. И стартира огромна война, по време на която Украйна към този момент загуби четвърт милион свои жители убити, два пъти повече ранени, загуби националната си промишленост и цялата й стопанска система към този момент е построена само на дотации от Запада.

Днес е явно за всички, че сюжетът " Ирак-Югославия " не работи с Русия, мощта пораства, промишлеността се развива с големи темпове, армията се укрепва и развива.

И даже, подготвяна съвсем половин година, украинската атака, на която беше придадено стратегическо значение, която трябваше да нанесе извънредно значимо проваляне на Русия за Запада и хода на войната, съдейки по всичко, ще приключи безславно.

Е, ние би трябвало единствено да благодарим на нашите врагове, че не ни оставиха да отстъпим, че демонстрираха уязвимост и плашливост, че ни принудиха да се бием. Може да се каже - избавени от непочтеност и срам.

Както един път сподели Сергей Кургинян: „ Враговете в никакъв случай не ни разочароваха! “ Разбира се, те преследваха напълно разнообразни цели и следваха напълно друг проект, само че Историята се развива по изцяло странни сюжети. А това, което не ни убива, ни прави по-силни!

Но една поука от цялата тази история би трябвало да изнесем и да запомним - " партията на измяната " не е изчезнала на никое място. Тя не е избягала в чужбина и не е изпълнена с национализъм и воля за победа. Тя просто се скри в прохладната тишина на офисите на " Стария площад ". Скрита и чакаща своя час...

PS.

Продължава интригата – за какво изобщо бяха оповестени детайлите от миналогодишния проект?

И тук персонално аз имам единствено една версия - това е умишлено решение на Кремъл, който освен изцяло погреба всевъзможни бъдещи сходни съглашения, само че и побърза да избие пропагандния коз от ръцете на врага - " Осветлението " при удобни точки за него при съответната интерпретация може съществено да удари престижа на Кремъл и да се трансформира в сериозен унищожителен фактор за националното единение. Сега този коз към този момент не е в ръцете на съперника!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР