Мохамед Баркиндо Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо призова производителите

...
Мохамед Баркиндо Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо призова производителите
Коментари Харесай

ОПЕК призова САЩ да намалят добива на шистов петрол


Мохамед Баркиндо

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо прикани производителите на шистов нефт от Съединени американски щати да дадат приноса си към ограниченията на картела за понижаване на непотребните петролни ресурси на пазара. Той предизвести, че евентуално ще се наложи вземането на изключителни ограничения през идната година за стабилизиране и ребалансиране на пазара вв средносрочен и дълготраен интервал, съобщи Ройтерс.

По време на енергиен конгрес в Делхи той изрази вяра, че освен американските, само че и други производители ще се причислят към напъните на ОПЕК за стесняване на добива на нефт.

“В момента ние (ОПЕК и самостоятелни американски производители) се съгласихме да споделим отговорността за непоклатимост, тъй като те не са изолирани от въздействието на спада на цените ", уточни Баркиндо.

Добивът на нефт в Съединени американски щати тази година ще нарасне с 10 на 100 най-много посредством създаването на шистови пластове и ще надвиши 10 млн. барела на ден, както бе планувано по-рано.
Саудитска Арабия, водещият експортьор в ОПЕК, разгласи през вчерашния ден, че ще ограничи износа си за ноември до 7.15 млн. барела на ден макар търсенето за 7.7 млн. барела на ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР